Max en Luna Max en Luna
Menu

Luna's herfst tips

Luna's herfst tips

Luna's herfst tips

De herfst is doorgaans niet het favoriete seizoen van katten. Luna verzamelde de beste tips om ook de herfst voor jouw kat zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Lees snel verder!

Doorgaans zijn katten gaan liefhebber van kou en nattigheid. Dat katten van warmte houden bewijst deze video wel! Ze zullen dan ook minder vaak naar buiten gaan om te rennen en te spelen. Houd tijdens de herfst (en winter) het gewicht van je kat dus extra goed in de gaten. Een kleine gewichtstoename kan uiteraard geen kwaad, maar overgewicht kan voor katten schadelijk zijn. Speel binnenshuis elke dag met je kat, dat voorkomt verveling en houdt je kat gezond en vitaal. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om veel tijd samen met je kat door te brengen!

Katten zoeken warme plekjes in de herfst

Gaat jouw kat er ook met het koude weer regelmatig op uit, zorg er dan voor dat hij altijd naar binnen, bijvoorbeeld via een kattenluik. Als je kat, met name 's nachts, niet zelf naar binnen kan, dan zal hij altijd ergens anders een warm plekje opzoeken. Bijvoorbeeld in de schuur van de buren (waar hij per ongeluk opgesloten kan worden) of op het warme motorblok van de auto. Check in de herfst (en winter) dus zeker altijd eerst even of je kat niet onder auto is gekropen, voordat je wegrijdt.

Binnenshuis zal je kat tijdens de koude dagen het liefst een warm plekje zoeken en veel slapen. Niets minder fijn dan een knusse plek, die ook nog eens mooi in je interieur staat. Neem bijvoorbeeld dit heerlijke kattenmandje van 51DegreesNorth. Hierin komt jouw kat de koude maanden van het jaar wel door!

We zijn benieuwd wat jouw kat allemaal uitspookt in de herfst. Deel je leukste foto's en video's met Max&Luna en plaats ze hieronder in de comments. Een fijne herfst allemaal!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1