Max en Luna Max en Luna
Menu

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Kat geeft over als wij weg zijn

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Kat geeft over als wij weg zijn

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Kat geeft over als wij weg zijn

Vragen over je hond of kat? Onze dierencoaches geven antwoord!

Ervaren dierencoaches geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Naomi & Puck.

Vraag

Beste Max&Luna. Mijn vriend en ik hebben sinds begin juli een Maine coon poes. Ze is nu 7 maanden oud. Nu is het volgende, zij geeft over op dagen dat wij beide de hele dag weg zijn. Dit zijn dan hele brokken, bijna nog hard. Is het toeval dat ze dit alleen doet wanneer wij er niet bij zijn? Of doet ze dit uit angst/stress/boos omdat ze de hele dag alleen is? We twijfelen om een tweede poes erbij te nemen. Met vriendelijke groet, Naomi (en Puck)

Antwoord

Beste Naomi, Wat naar dat Puck overgeeft. Het zijn dus nog hele, onverteerde brokken. Eigenlijk zit haar maagje dan te vol. Misschien is het inderdaad verveling en eet ze daarom dan maar haar hele bak met brokjes achter elkaar leeg. Als jullie thuis zijn wordt ze waarschijnlijk meer afgeleid en zal ze niet de hele tijd bij haar voerbak staan. Maine Coons zijn erg intelligent en van nature zeer speels, dus belangrijk is dat jullie daar wat mee gaan doen.

Ik denk dat je met onderstaande tips wel wat kan:

  • Koop een voerautomaat voor katten: deze geeft gedoseerd de brokjes af, waardoor ze niet in een keer alles kan opeten. Je kunt zelf de tijd instellen wanneer ze brokjes krijgt: kleinere porties verdeeld over 3 x per dag bijvoorbeeld.
  • Zorg dat ze zich overdag kan vermaken: leg speelgoedmuisjes neer met catnip (als je dat nog niet hebt), en pingpongballetjes vinden ze ook super. Laat haar bijvoorbeeld ook spelen met een voerbal voor katten In een voerbal kun je bijvoorbeeld lekkere snoepjes doen, en die kan ze dan proberen eruit te halen. Oja, en een Maine Coon is ook gek op lege dozen!!

Mocht Puck toch braakklachten blijven houden ondanks bovenstaande tips, of ze wordt echt ziek, ga dan toch even naar je dierenarts voor de zekerheid.

Een tweede kat in huis nemen is natuurlijk ook erg gezellig! Gelukkig is de Maine Coon echt een lieverd, dus die maakt heel snel nieuwe vriendjes.

Succes gewenst! - Sterkliniek dierenarts

Heb jij zelf een vraag? Stuur een email naar de Max&Luna Dierencoach!

Logo JPEG SK.JPG

Reacties

Gerelateerde artikelen

1