Max en Luna Max en Luna
Menu

Kamperen met je hond

Kamperen met je hond

Kamperen met je hond

Het is zomer! En je hond neem je natuurlijk het liefste mee. Waar de meeste hotels nog steeds moeilijk doen als jij je hond wilt meenemen, zijn honden op campings over het algemeen van harte welkom. Daar hebben ze lekker de ruimte, het is immers vakantie voor baas en hond! Hieronder vind je een aantal tips, voordat je met je hond naar een camping vertrekt.


Een goede voorbereiding begint met de grote check: is je hond echt welkom is op de camping die je wilt bezoeken? En zijn er voldoende voorzieningen, oals een uitlaatveld?
Daarnaast moet je natuurlijk een paar belangrijke dingen niet vergeten zoals hondenvoer. Het klinkt een beetje als het meenemen van je eigen pindakaas en aardappelen, maar honden eten bij voorkeur hetzelfde voer, dat niet overal verkrijgbaar is. Vooral als je voor biologisch hondenvoer kiest. Neem deze dus mee in een afsluitbaar blik, zodat andere beesten er niet bij kunnen of het ruiken en je tent in sluipen… Zorg ook voor een aantal flessen water voor het geval er onverhoopt geen water is. Dan heb je in ieder geval water voor je hond, belangrijk in een warme omgeving.

Je hond begeeft zich op de camping in een vreemde omgeving en kan dus makkelijk weglopen of verdwalen. Zorg voor een lang touw zodat je hond een behoorlijk stuk rondom je tent kan lopen. Wil je hem liever helemaal los laten? Dan zijn er speciale apparaten met GPS tracker voor je hond verkrijgbaar zodat je via je mobiel kan zien waar je hond is gebleven!

Laat je hond bewegen op de camping

Kamperen is natuurlijk een perfecte manier om je hond voldoende beweging te geven en te trainen. Dit maakt niet alleen je hond blij maar ook jou als deze aan het einde van de dag nog beter luistert of moe van de dag gaat slapen als jij gezellig wilt eten. Zorg dus voor voldoende hondenspeeltjes om buiten te gebruiken. Hondenspeeltjes die waterdicht en vuilafstotend zijn. Als je gaat lopen, geef je hond dan voldoende tijd om overal te snuffelen om zo zijn nieuwe omgeving te leren kennen. Kijk alvast welke uitlaatgebieden in de buurt van jouw camping zijn en welke andere honden daar komen om mee te spelen.

Hondenvoeding op de camping

Naast het voer dat je je hond dagelijks geeft (zie hierboven) verdient je hond natuurlijk ook een extraatje in de zomer. Naast gezonde hondensnacks kan het echt geen kwaad om je hond als uitzondering een hotdog van de BBQ te geven. Heb je jouw hond wel eens een marshmallow gegeven? Dit kan een hoogtepunt van je trip worden!

Slapen

Sommige honden zullen zo moe zijn dat ze in elke hoek van de tent kunnen slapen en snurken. Andere honden geven de voorkeur aan hun eigen hondenmand van thuis. Wat je ook doet: laat je hond nooit alleen buiten slapen. Je kent de andere mensen op de camping niet goed genoeg en je wilt niet dat je hond wordt aangevallen door andere beesten die 's nachts actief zijn.

Kampeer jij wel eens met je hond? Deel je ervaringen en foto's in de reacties!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1