Max en Luna Max en Luna
Menu

Japanese Bobtail

Japanese Bobtail

Japanese Bobtail
Japanese Bobtail Japanese Bobtail

Karakter

Speels, nieuwsgierig en onafhankelijk

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Japan

Informatie

De Japanse Bobtail heeft een uniek uiterlijk door zijn korte stomp staart. Dit ras wordt veel af gebeeld op oude kunst voorwerpen en schilderijen uit China en Japan. Het is een levendige kat, die veel behoefte heeft aan aandacht. De staart van de Japanse Bobtail mag in rust niet langer dan acht centimeter zijn, terwijl hij volledig uitgestrekt wel 13 cm kan bereiken. De staart kan uit één of meerdere delen opgebouwd zijn. Als de staart uit meerdere delen is opgebouwd is hij aak gekruld of geknikt aan het einde. De haren op de staart zijn dikker en stugger dan die op de rest van het lichaam.

Karakter

De Japanse Bobtail is levendig, extravert, onafhankelijk en nieuwsgierig. Hij is niet altijd vriendelijk tegen over zijn soort genoten, dus hoeft niet met andere katten gehouden te worden. Honden worden vaak genegeerd. De Japanse Bobtail hecht zich wel erg aan zijn baasje, en kan ook zeker goed gezelschap zijn voor kinderen.

Postuur

Het lichaam van de Japanse Bobtail is lang en slank en heeft een goed ontwikkeld spier-stelsel

Soort vacht

De vacht van de Japanse Bobtail is kort of halflang. Voelt zacht en zijdeachtig aan en heeft geen echte ondervacht. Bij sommige katten is een lichte kraag zichtbaar.

Ogen

De Japanse Bobtail heeft ovale, grote, openstaande ogen. De kleur van de ogen is in Harmonie met de vachtkleur.

Verzorging

De vacht heeft geen speciale verzorging nodig. Het af en toe borstelen van de vacht en het bijhouden van de nagels, oren en ogen is natuurlijk wel erg belangrijk.

Link Rasvereniging (en)

Reacties

Andere rassen

1