Max en Luna Max en Luna
Menu

Jack Russelle Terriër

Jack Russelle Terriër

Jack Russelle Terriër
Jack Russelle Terriër Jack Russelle Terriër

Karakter

Moedig, waaks, eigenwijs en dominant

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Ruwharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Engeland

Informatie

Een Jack Russell Terriër is een leuke levendige hond die het met een duidelijke opvoeding het erg goed doet als huishond. Het is een grote hond in een kleine verpakking. De Jack Russell Terriër heeft zijn ontstaan te danken aan dominee Rusell uit Engeland. Hij was op zoek naar een hondje voor de vossenjacht. Eén van de vereiste was dat het diertje onder de grond nesten moest kunnen benaderen om vossen of ander schadelijk wild te laten schrikken zodat ze weg zouden springen. Het resultaat was verbluffend: onze huidige 'jack russell'. Een dapper beestje dat aan al deze verwachtingen voldoet en er zelfs niet voor terugschrikt om zelf de strijd aan te gaan. Met deze onverschrokken kameraad is verveling uit den boze. De Jack Russell Terriër heeft voldoende energie en fantasie om zijn baasje bezig te houden. Hij kan wat dominant zijn ten opzichte van kinderen en soortgenoten, maar een goede opvoeding, veel beweging en een goede socialisatie doen wonderen.

Karakter

Het karakter van een Jack Russell Terriër is spontaan, levendig, moedig, gehard, actief, ondernemend, speels, zelfverzekerd, reuen soms dominant, heel eigenzinnig, waaks

Opvoeding en Gedrag

De Jack Russell Terriër heeft een consequente opvoeding met voldoende afwisseling en een goede socialisatie nodig. De Jack Russell Terriër is tolerant naar kinderen maar een goede socialisatie met kleine huisdieren is zeker aan te raden. Reuen kunnen, met name tegenover seksegenoten, enigszins dominant zijn.

Soort vacht

De Jack Russell Terriër is gladharig, ruwharig en broken coated in de kleur wit met aftekeningen aan hoofd en staartaanzet

Beweging

De Jack Russell Terriër heeft heel veel energie. Het is belangrijk dat hij veel kan spelen, rennen en wandelen.

Verzorging

Af en toe goed borstelen is voor de Jack Russell Terriër meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër

Vrienden met een Jack Russelle Terriër

Reacties

Andere rassen

1