Max en Luna Max en Luna
Menu

Is melk goed voor katten?

Is melk goed voor katten?

Is melk goed voor katten?

Weinig leuker dan een kat van een schoteltje melk te zien genieten, toch? Zelfs op oude schilderijen en in prentenboeken worden katten graag met melk afgebeeld. Maar is melk wel zo goed voor katten? Max&Luna zochten het uit.

Herbivoor vs. carnivoor

De melk die wij doorgaans in huis hebben is koemelk. Een koe is een herbivoor, die leeft van gras en weideplanten, en geeft melk om haar kalf mee groot te brengen. Een kat is echter een carnivoor en heeft spijsverteringsorganen die gericht zijn op het verteren van voedingsstoffen uit vlees. De stoffen in melk worden door een kat dus veel minder goed opgenomen en voegen weinig aan de gezondheid van je kat toe. Sterker nog, hij kan er behoorlijk zwaar van worden en dat extra gewicht gaat hem op den duur aardig in de weg zitten.

Mocht je je kat toch melk willen geven (want jeetje wat vindt hij dat lekker en je mag je huisdier graag gelukkig), kies dan voor halfvolle melk. Geef die melk ook niet elke dag, het mag een verrassingstraktatie blijven, en geef minder andere tussendoortjes.

Wat misschien nog de beste oplossing is, is kiezen voor een kattensnoepje met voedingsstoffen uit vlees om je huisdier mee te verwennen. Kun je die melk lekker zelf opdrinken. Of ga eens wat uitgebreider met hem spelen. Daar geniet je kat ook enorm van!

Wat geef jij je kat om hem eens lekker te verwennen? Laat het ons weten!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1