Max en Luna Max en Luna
Menu

Ierse Terrier

Ierse Terrier

Ierse Terrier
Ierse Terrier Ierse Terrier

Karakter

Moedig, waaks, speels, eigenwijs, apporteren en dominant

Formaat

Groot

Gewicht

10-20

Vachttype

Ruwharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Ierland

Informatie

De Ierse Terriër is wat roekeloos, toegewijd en onstuimig. De honden zijn geschikt als jachthond, maar ook als waakhond en gezelschapshond. Ierse Terriërs zijn honden die lief zijn voor kinderen maar met andere honden is geen optie, ze zoeken snel ruzie. De Ierse Terriër heeft veel ruimte nodig om om energie kwijt te kunnen. Er wordt verondersteld dat de Ierse wolfshond tot één van de voorouders van de Ierse Terriër behoort. Zijn bouw doet daar nog wel aan denken. De Ierse Terriër is een echte veelzijdige gebruikshond, die zowel als jachthond, ongedierte verdelger en als waakhond werd gehouden. Zijn reputatie als waaghals heeft de Ierse Terriër te danken aan zijn enorme moed. De Ierse Terriër is een lieve, dappere, zelfbewuste huishond met beslist een eigen wil. Agressief kan men de Ierse Terriër zeker niet noemen, maar hij weet zichzelf alsmede erf en gezin wel dapper te verdedigen.

Karakter

Het karakter van de Ierse Terriër is wat roekeloos, toegewijd en onstuimig. De honden kunnen wel goed met kinderen, maar met andere honden is het niet echt een aanrader omdat ze snel ruzie gaan zoeken.

Opvoeding en Gedrag

De Ierse Terriër heeft een eerlijke, consequente baas met voldoende overwicht nodig. De Ierse Terriër is tolerant naar kinderen en een goede waker. De reuen kunnen, met name naar seksegenoten, enigszins dominant zijn. Goed socialiseren met kleine huisdieren is zeker aan te raden.

Soort vacht

De Ierse Terriër heeft een ruwharige vacht in de kleuren effen geelrood, tarwekleur en lichtrood

Beweging

De Ierse Terriër beschikt over een enorme dosis energie. Het is daarom belangrijk dat hij veel kan spelen en rennen.

Verzorging

Af en toe borstelen en 2 maal per jaar naar de trimsalon om geplukt te worden, is voor de Ierse Terriër meestal voldoende.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Ierse Terriër Club

Vrienden met een Ierse Terrier

Reacties

Andere rassen

1