Max en Luna Max en Luna
Menu

Zo word jij een goede hondenoppas

Zo word jij een goede hondenoppas

Zo word jij een goede hondenoppas

Wie droomt er niet van om de hele dag met dieren te werken. Dit wordt steeds realistischer dankzij het succes van honden uitlaatservices en apps die honden en mensen bij elkaar brengen. Vind jij het leuk om op huisdieren te passen of honden uit te laten? Vanaf oktober kun je via Max&Luna in contact komen met andere dierenliefhebbers bij jou in de buurt! Lees hier hoe je een echt goede hondenoppas wordt!

Veel hondeneigenaren hebben het te druk om hun hond dagelijks de beweging te geven die ze nodig hebben. Bovendien zoeken ze in de vakantie een betrouwbaar thuis in plaats van de traditionele hondenkennel. Hondenoppas is big business geworden en misschien ook iets voor jou?

Voordat je je ontslag indient en je jezelf full-time hondenbaas gaat noemen is het goed om te kijken of de rol als hondenoppas bij je past en waar je aan moet denken voor je als hondenoppas begint.

Goede hondenoppas: de checklist

  1. Stel jezelf allereerst de vraag waarom je dit wilt doen. Is het omdat je vorige hond is overleden en je nog niet toe bent aan een eigen hond? Of heb je zelf een hond en lijkt het je leuk om meer honden uit te laten? In dat geval heb je in ieder geval de nodige ervaring om met honden om te gaan. Als je nog nooit een hond hebt gehad maar je dit wilt doen om het eens te proberen met een hond van een ander… misschien kan je dan beter op zoek gaan naar iets anders!
  2. Uiteraard moet je een echte hondenliefhebber zijn met alle voor- en nadelen die aan een hond (soms letterlijk) kleven. Kan je ook omgaan met alle formaten of voel je je meer op je gemak met kleinere exemplaren?
  3. Hondeneigenaren kiezen meestal voor een oppas met voldoende ervaring en referenties. Zorg dus dat je deze hebt.
  4. Je huis moet ingericht zijn voor honden met voldoende ruime, een plek voor een hondenmand, geen kruipende kinderen of los kinderspeelgoed op de grond en uiteraard hygiënisch zijn.
  5. Als mensen voor jou kiezen dan zullen ze ook verwachten dat je voldoende tijd doorbrengt met hun hond. Ga dus niet de hele dag winkelen van het geld wat je nog moet verdienen maar besteed echt aandacht aan de betreffende hond zodat deze ook graag bij je terug komt!
  6. Een goede oppas heeft altijd voldoende hondenspeeltjes en gezonde hondensnacks in huis. Overleg altijd met de eigenaar hoeveel hondensnacks je mag geven. De meeste eigenaren zullen een eigen hondenbed en hondenbak meegeven, maar het is altijd goed om een reserve bij de hand te hebben. Is de hond vies geworden tijdens het uitlaten of zwemmen, zorg dan je deze weer schoon afgeeft door de hond te borstelen of te wassen met verzorgende hondenshampoo. En vergeet nooit voldoende poepzakjes mee te nemen.
  7. Verwacht niet dat je rijk kan worden als hondenoppas. Normale prijzen zijn tussen de vijf en tien euro om een hond uit te laten en tussen de tien en vijftien euro om op een hond te passen. Zie het dus als een leuk bijbaantje en neem niet gelijk ontslag.

Vind jij het leuk om op huisdieren te passen of honden uit te laten? Vanaf oktober kun je via Max&Luna in contact komen met andere dierenliefhebbers bij jou in de buurt!

Maak NU een profiel aan bij Max&Luna en geef een korte beschrijving van jezelf als oppas. Heb je al een profiel? Dan kun je deze aanvullen en bovendien aangeven welke voorkeuren je hebt, bijvoorbeeld alleen uitlaten of ook logeren.

Reacties

Gerelateerde artikelen

1