Max en Luna Max en Luna
Menu

Het gebit van je kat verzorgen in 3 stappen

Het gebit van je kat verzorgen in 3 stappen

Het gebit van je kat verzorgen in 3 stappen

Gebitsverzorging is heel belangrijk voor de algehele gezondheid van je kat. Veel baasjes zijn er nog niet zo mee bezig, omdat er pas recent de nadruk op wordt gelegd. Maar goede zorg voorkomt pijn en ziektes. Jaarlijks het gebit van je kat schoon laten maken bij de dierenarts is een goed streven, maar ook thuis kun jij ervoor zorgen dat de tanden van je kat gezond blijven. Volg deze drie stappen!

1. Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is de meest effectieve manier om tandbederf tegen te gaan. Jammer genoeg gaat het meestal niet meteen van een leien dakje. Raak niet ontmoedigd als het de eerste keren niet helemaal lukt. Je kitten of kat moet eraan wennen, maar met een beetje geduld en oefening zul je uiteindelijk probleemloos kunnen poetsen. Koop een kattentandenborstel en speciale kattentandpasta (in tandpasta voor mensen zitten stoffen die voor katten giftig zijn). Het poetsen verwijdert plaque en voorkomt tandsteen, waardoor het gebit van je kat in tiptop conditie blijft. Poets liefst dagelijks, maar in elk geval één of twee keer per week. Er zijn ook speciale speeltjes verkrijgbaar die helpen plaque te verwijderen.

2. Gebruik tandensnoepjes/kauwsnoepjes

Kauw- of tandensnoepjes werken heel goed. Door het kauwen wordt plaque en tandsteen van de tanden geschraapt. Bovendien zitten er ingrediënten in die de opbouw van nieuwe aanslag helpen voorkomen. Veel katten zijn ook nog eens dol op deze snoepjes. Een makkelijkere manier om bij te dragen aan een gezond gebit, is haast niet denkbaar.

3. Geef kwaliteitsvoer

Gezond voer van een hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de tanden van je kat op orde blijven. Door de juiste voedingsstoffen krijgt je kat een sterk gebit. Vermijd granen en bijproducten van vlees, die zijn niet alleen niet zo gezond, maar blijven ook nog eens aan het gebit plakken. Voedsel van mindere kwaliteit zorgt voor het ontstaan van meer plaque en tandsteen, een slechtere tandhygiëne dus, en een minder goed immuunsysteem. Complete voeding met natuurlijke ingrediënten bevat vaak enzymen en andere supplementen die helpen om aanslag af te breken.

We zijn benieuwd hoe jij je kat zover hebt gekregen dat je zijn tanden mag poetsen. Laat het ons weten!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1