Max en Luna Max en Luna
Menu

Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Een goed gebit is voor honden net zo belangrijk als voor ons. Hebben honden pijn in hun bek, dan eten ze minder goed en verzwakken ze. En waar je dit als baasje redelijk snel in de smiezen hebt, kan een tandvleesontsteking of bacterie een stuk ongemerkter schade in het hondenlijf aanrichten. Een gezond gebit is dus essentieel voor je hond, maar wat moet je daar precies voor doen?

  1. Poets de tanden van je hond dagelijks om een slechte adem en de vorming van tandsteen tegen te gaan.
  2. Verwijder wekelijks tandplak om de kans op infecties te verkleinen.
  3. Laat het gebit van je hond jaarlijks door de dierenarts reinigen om tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Hondentandpasta

Dagelijks het gebit van je hond poetsen, dat is nogal wat. En je hond vindt dat gepruts aan zijn lijf al helemaal geen pretje. Begin dus voorzichtig met een tandpasta die je met een washandje of gaasje over zijn tanden smeert. Gaat dat goed, pak er dan een tandenborstel bij. Zie je onregelmatigheden, bultjes of rode plekken in het hondengebit, vraag dan eens aan de dierenarts of dit kwaad kan.

Maak er iets leuks van!

Beloon je hond na twee minuten poetsen met tien minuten spelen. Zo associeert je huisdier het tandenpoetsen met iets waar hij blij van wordt. Is je hond toch niet enthousiast over het poetsen? Geef hem dan eens een kauwtandenborstel. Die verfrist de adem, masseert het tandvlees en de meeste honden zijn er gek op omdat je hem kunt vullen met lekkere smaakjes. Ook geen succes? Vraag dan eens aan de dierenarts hoe je de gebitsverzorging van je huisdier aan kunt pakken. Wees in elk geval streng voor je hond als het op zijn gebitsverzorging aankomt. Het is tenslotte voor zijn eigen bestwil.

Hoe laat jij je hond stilzitten wanneer je zijn tanden wilt poetsen? Deel je top tips met ons!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1