Max en Luna Max en Luna
Menu

Hoe kies ik de juiste maat Hondenharnas of Hondentuig?

Hoe kies ik de juiste maat Hondenharnas of Hondentuig?

Hoe kies ik de juiste maat Hondenharnas of Hondentuig?

Regelmatig krijgen Max&Luna de vraag wat de juiste maat is voor een hondenharnas of hondentuig. Vaak staan bij de maten vergelijkbare hondenrassen vermeldt maar de ene hond is natuurlijk de andere niet. Zo kan er al een groot verschil zitten tussen een Teefje of een grote Reu van hetzelfde ras.

Borstmaat is de enige juiste maat

De reguliere maatvoering M-XL zegt vaak niet veel omdat een 'hondentuig voor kleine honden XL' natuurlijk niet geschikt is voor een XL hond! Voor het kiezen van de juiste maat hondenharnas of hondentuig kan je het beste de borstomvang van je hond meten. Dit is de omvang direct achter de voorpoten en om de nek (zie voorbeeld). Heeft je hond een zeer brede borstkast dan is het beter om een maatje groter te nemen. Soms wordt ook de ruglengte vermeld.

juiste maat hondentuig.jpg

Verstelbaar hondentuig

De meeste hondentuigjes en hondenharnassen zijn verstelbaar. Als je deze krijgt dat staat het hondenharnas meestal op de meest strakke stand. Sommige mensen denken dat het harnas dan niet past terwijl door het tuig te stellen er nog vele centimeters exrtra ruimte is. Zorg dus dat je het hondentuig eerst op de meest ruimte stand zet en trek dan de riempjes aan. Om het hondentuigje comfortabel te laten zitten moet je 2 vingers ruimte tussen je hond en het tuig kunnen doen.

Bestel 2 maten

Twijfel je tussen 2 maten dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van Max&Luna. Je kan natuurlijk ook beide maten bestellen. Dan kan je thuis passen en de verkeerde maat retour sturen. Zorg dan wel dat alle labels e.d. nog aan het hondenharnas zitten zoals je ook bij kleding voor mensen moet doen.

Reacties

Gerelateerde artikelen

1