Max en Luna Max en Luna
Menu

Heilige Birmaan

Heilige Birmaan

Heilige Birmaan
Heilige Birmaan Heilige Birmaan

Karakter

Rustig, aanhankelijk, speels, trouw en vriendelijk

Formaat

Middel

Gewicht

5+

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere katten

Herkomst

Birma

Informatie

De Heilige Birmaan is nog niet zo lang in Europa bekend. Oorspronkelijk komt de Heilige Birmaan uit Birma, waar hij door priesters werd gehouden. Omtrent zijn ontstaan doen verschillende verhalen de ronde, maar het meest voor de hand liggende is toch wel dat deze prachtige, flink gebouwde kat is ontstaan uit een kruising tussen een siamees en een pers. De Heilige Birmaan staat bekend als een rustig, evenwichtig, speels dier, dat sociaal is naar andere huisdieren en het heel goed met kinderen kan vinden. De Heilige Birmaan vindt het heerlijk om buiten zijn jachtinstinct te volgen om dan vervolgens binnen, gezellig van zijn rust te genieten.

Karakter

De Heilige Birmaan is gezellig, aanhankelijk, trouw, rustig speels, bedachtzaam, vriendelijk, gedwee, gemakkelijk, ontspannen, intelligent en geschikt als binnenkat maar heeft wel gezelschap en rust nodig.

Postuur

De Heilige Birmaan is een stevige, lange kat met een stevig beender- en krachtig spierstelsel

Soort vacht

De vacht van de Heilige Birmaan is halflangharig, fijn, glad, weinig ondervacht, glanzend, voelt zacht aan. Kleuren: chocolate point (melkchocolade), seal point (donkerbruin), blue point (blauwgrijs), red point (rood), cream point (crème), lilac point (rozig staalgrijs). Masker, oren, poten en staart behoren deze donkere kleuren te hebben. De rest van de vacht is wit tot crèmekleurig

Ogen

De Heilige Birmaan heeft ronde, blauwe ogen die ver uit elkaar staan

Verzorging

Regelmatig voorzichtig borstelen en kammen is voor de Heilige Birmaan meestal wel voldoende

Link Rasvereniging (en)

Rasclub Heilige Birmanen (RHB) www.felikat-heiligebirmanen.nl

Vrienden met een Heilige Birmaan

Reacties

Andere rassen

1