Max en Luna Max en Luna
Menu

Havanezer

Havanezer

Havanezer
Havanezer Havanezer

Karakter

Waaks, intelligent, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Cuba

Informatie

De havanezer is het resultaat van kruisingen tussen de Cubaanse blanquito en velerlei kleuren poedels. Hij staat bekend als het gezelschapshondje voor welgestelde Cubanen. De Havanezers zijn erg intelligent, ze zijn goed te trainen als waakhond maar kunnen ook goed dienen als huishond. Het zijn vriendelijke honden maar ook bijzonder slim. Als je graag op cursus gaat dan is de Havanezer zeker een goed ras waar je veel mee kunt bereiken. De raskenmerken van deze honden zijn dat ze erg intelligent zijn, ze leren snel en zijn vriendelijk. Havanezers zijn erg vrolijk en hangen graag de clown uit. De honden zijn gek op kinderen en op andere honden en spelen dan ook graag samen. Havanezers moeten iedere dag even de nodige energie kwijt kunnen en dan kunnen deze honden ook binnen worden gehouden. De Havanezer kan een prima gezelschapshond zijn. Het hebben van een Havanezer is zondermeer een rijk bezit.

Karakter

Het karakter van de Havanezer is goed, ze kunnen getraind worden als waakhond, maar gezelschapshonden zijn het zeker. De honden leren snel, ze zijn erg intelligent, vriendelijk en ze hangen ook graag de clown uit. Je kunt de Havanezer vanaf puppy af aan goed trainen en dan kunnen ze ook het huis bewaken, zeker ideaal als je een eigen bedrijf aan huis hebt.

Opvoeding en Gedrag

De havanezer leert snel en kan het best met zachte hand en veel afwisseling worden opgevoed. Deze bijzonder sociale hondjes kunnen het heel goed met kinderen, soortgenoten en andere huisdieren vinden. Tegenover vreemden zijn ze wat verlegen.

Soort vacht

De Havanezer heeft een langharige vacht in de kleuren effen wit-creme-goudkleurig-havannabruin-zwart-grijs en wit met vlekken in genoemde kleuren

Beweging

De Havanezer heeft niet veel beweging nodig en past zich makkelijk aan, maar hij houdt wel van wandelen en spelen.

Verzorging

De verzorging van de Havanezer is wel belangrijk, ze hebben een lange vacht die regelmatig geborsteld moet worden.

Link Rasvereniging (en)

Havanezer Club Nederland

Vrienden met een Havanezer

Reacties

Andere rassen

1