Max en Luna Max en Luna
Menu

Koningspoedel

Koningspoedel

Koningspoedel
Koningspoedel Koningspoedel

Karakter

Moedig, waaks, zachtaardig en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Krullend

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Frankrijk

Informatie

De Grote Poedel of Koningspoedel is, met een schofthoogte van ongeveer 45 centimeter, de grootste onder de Poedels. Het is een statig maar toch speels en vindingrijk dier, dat kan pochen op vele voorouders. Reeds bij de oude Romeinen was de Grote Poedel al bekend. Zij werden gefokt voor de jacht op watervogels. Grote Poedels zijn zeer intelligente en speelse dieren. De middenslag- en Grote Poedel zijn heerlijke gezinshonden, die dol zijn op alle gezinsleden en bovendien echte kindervrienden. Een prettige bijkomstigheid is, dat Poedels zo goed als niet verharen. Dat maakt ze in de meeste gevallen ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor hondenhaar.

Karakter

De Grote Poedel is uiterst intelligent, speels, trouw, aanhankelijk, levendig, sportief, zachtaardig, gezellig, voorzichtig, hard voor zichtzelf, waaks en moedig

Opvoeding en Gedrag

De Grote Poedel heeft een duidelijke, eerlijke, consequente en afwisselende opvoeding nodig. De Grote Poedel kan het goed met soortgenoten en kinderen vinden. Voor de omgang met kleine huisdieren is een goede socialisatie nodig.

Soort vacht

De Grote Poedel heeft een krullende vacht, eenkleurig wit, zwart, abrikoos, bruin of grijs.

Beweging

De Grote Poedel heeft veel beweging nodig. Hij moet dagelijks kunnen spelen en onaangelijnd rennen. Verder is de Grote Poedel dol op apporteren.

Verzorging

Eén keer per week borstelen en een aantal keer per jaar naar de trimsalon om te worden geschoren, is voor de Grote Poedel meestal voldoende. De Grote Poedel verhaart niet.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Poedelclub / Vereniging Van Poedel Vrienden

Vrienden met een Koningspoedel

Reacties

Andere rassen

1