Max en Luna Max en Luna
Menu

Gezonde speeltjes voor jouw kat

Gezonde speeltjes voor jouw kat

Gezonde speeltjes voor jouw kat

Kattenspeeltjes waar je kat lang gezond mee blijft? Luna heeft ze gevonden! Voer- en snackballen zijn namelijk leuk, geven lekkers én hebben grote voordelen voor elk kattenlijf. Ontdek ze allemaal!

Blije kat

Reageert jouw kat op een touwtje dat je over de vloer trekt? Op een balletje dat voor zijn neus langs rolt? De beweging activeert zijn jagersinstinct en dat maakt hem blij. Nou hoeven onze katten niet meer op jacht voor hun eten - dat krijgen ze met een glimlach geserveerd door hun baasje - maar dat zouden ze wél leuk vinden.

Een snackbal met wat kattensnoepjes erin kun je inzetten als speeltje. Verveling van je huisdier is er niet meer bij en heeft je kat na een tijdje spelen een paar snoepjes te pakken, dan zal hij tevreden wegdromen.

Heb je een kitten in huis? Die kan zijn speelsheid kwijt bij een snackbal in de vorm van ei. Dat ziet er nog erg grappig uit ook!

Betere spijsvertering

Hele brokjesmaaltijden kun je in een voerbal shop.maxenluna.nl/speelgoed-voor-katten-voerbal.html stoppen. Daardat je kat moeite moet doen om zijn brokjes te pakken te krijgen, zal hij maar kleine porties eten. Schrokken is er niet meer bij, en dat is wel zo prettig voor zijn spijsvertering.

Op dieet

Is je kat net wat te zwaar, dan vul je de bal met wat minder brokjes dan hij gewend was. Die hoeveelheid kun je natuurlijk ook in een bakje doen, maar doordat je kat met een voerbal flink aan de slag moet om zijn eten te bemachtigen, verliest hij behoorlijk wat calorieën. Je kat is ongemerkt op dieet, raakt een deel van zijn overgewicht kwijt, en zit na een tijdje een stuk lekkerder in zijn vel!

Stralend gebit

En wist je dat er speciale kattensnoepjes zijn die plaque en tandsteen verwijderen en voorkomen? Geef je kat als toetje of tussendoortje een paar snoepjes in zijn voerbal. Fijn voor je kat, want die krijgt minder snel gebitsproblemen en fijn voor jou, want dit is wel een heel makkelijke manier om je huisdier met zijn gebitsreiniging te helpen!

Heb jij je kat en zijn voerbal op een leuk moment kunnen fotograferen? Mail ons dat moment, we delen het graag!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1