Max en Luna Max en Luna
Menu

Geef je kat eens groente en fruit!

Geef je kat eens groente en fruit!

Geef je kat eens groente en fruit!

Bij de dierenwinkel en online is een wereld aan kattensnacks te vinden. Maar soms vindt een kat dat wat jij eet nu eenmaal veel interessanter. En zeg nou zelf: samen eten is toch ook veel gezelliger? 6 soorten groente en fruit waar je kat best af en toe een hapje van mag.

1 Pel een banaantje

In bananen zitten kalium en vezels, en die kunnen katten goed gebruiken. Bovendien kunnen ze dit zachte fruit makkelijk eten. Van de suiker in dit fruit moeten ze niet te veel binnenkrijgen, maar een klein stukje banaan op zijn tijd kan geen kwaad.

2 Meloen? Gewoon doen

Watermeloen, netmeloen of honingmeloen zijn alle drie bijzonder voedzaam voor katten. Ze zitten vol antioxidanten, vitaminen en mineralen – en suiker. Die laatste kunnen ze missen, maar bied af en toe een paar kleine stukjes meloen zonder schil aan en je kat eet uit je hand.

3 Erwtjes

Met hun vezels, vitamine A en C kun je erwtjes gerust groene gezondheidsbommetjes noemen. Ze worden niet voor niets ook in kattenvoer verwerkt. Wil je ze vers aanbieden, stoom de erwten dan en kruid ze niet. Bevroren erwtjes kun je zelfs in een voerbal aanbieden, dat vind je kat helemaal het einde.

4 Popeye werd er ook sterk van

Je kat zal er misschien zijn neus voor ophalen, maar doet hij dat niet, dan kan spinazie hem een geweldige boost geven. Want wat zit er niet allemaal in: vitamine A, C en K, calcium én ijzer! Geef het vers, even gekookt of gestoomd zonder kruiden, en snijd deze bladgroente in klein stukjes.

5 Bosbessen

Ook bosbessen worden in kattenvoer verwerkt vanwege hun vitamine A en C en vele antioxidanten. Geef ze tussendoor als verse kattensnack, je kat zal er gek op zijn.

6 Toverpompoen

Heeft je kat last van zijn darmen? Ingeblikte pompoen kan deze klachten enorm verlichten. In pompoen zitten namelijk heel veel vezels, die het verteren van voeding een stuk makkelijker maken.

Komt jouw kat zijn of haar mandje uit voor groente of fruit? Wat vindt hij echt erg lekker? Laat het ons weten!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1