Max en Luna Max en Luna
Menu

De gekste katten wereldrecords

De gekste katten wereldrecords

De gekste katten wereldrecords

Van een kattenconcert tot kattenbruiloft - De gekste katten wereldrecords

Kan jouw kat een leuk trucje? Of is jouw kat de dikste die je ooit gezien hebt? Dan hebben wij hier nog een aantal wenkbrauw-omhoog-trekkende katten records, misschien is jouw kat wel de nieuwe recordhouder van één van deze wereldrecords. Dat katten soms een beetje apart zijn wisten we natuurlijk allang, maar deze wereldrecords hadden we echt niet voor mogelijk gehouden.

Record 1: Catcerto – pianoconcert van kat

In Litouwen debuteerde in 2009 kat Nora als pianist. Deze muzikale viervoeter speelde een stuk van 4 minuten op de piano. De videobeelden hiervan zijn door een dirigent geanalyseerd en hij heeft hier een heuse compositie omheen gemaakt. Onder begeleiding van een orkest wordt de melodie van Nora gespeeld naast de geprojecteerde videobeelden. Nora werd in 2009 uitgeroepen tot 'Cat of the Year' in de jaarlijkse ASPCA Humane Awards. Wat een talent!

Record 2: Katten zijn al minstens 9.500 jaar huisdieren

Katten zijn al millennialang vrienden van de mens én onze huisdieren. In een dorpje op Cyprus zijn de botten van een kat gevonden die zo'n 9.500 jaar geleden geleefd moet hebben. Het dier lag begraven naast de botten van een mens en door de vergelijkbare staat van bewaring lijkt erop dat de twee samen zijn begraven. Dit is het oudste archeologische bewijs van de 'huiskat' zoals wij die kennen.

Record 3: Merlin spint zo hard als een stofzuiger

De Britse kat Merlin is de hardst spinnende kat ter wereld. Toen het team van Guinness World Records langs kwam werd 68 decibel aan spingeluid gemeten. Dat is pak 'm beet net zo'n hard geluid als dat van een stofzuiger! Wanneer haar baasje aan de telefoon hangt gelooft niemand dat het achtergrondgeluid haar spinnende kat is. Probeer dat inderdaad maar eens uit te leggen!

Record 3: 24 trucjes in 1 minuut

En kennen jullie Didga al? Deze kat voltooide onder begeleiding van haar eigenaar 24 trucjes binnen één minuut. De trucjes variëren van over de grond rollen tot over een bar springen terwijl ze op een skateboard rijdt. En dat allemaal in maar liefst 1 minuut. Dat is best knap toch!? Of Didga er zelf ook zoveel plezier van heeft? Haar baasje zegt van wel en is gek op katten. Hij zou haar dan ook nooit dwingen wanneer ze geen zin heeft. En Didga komt zo natuurlijk ook aan haar lichaamsbeweging toe!

Record 4: De zwaarste kat

De dikste kat ooit gemeten was Himmy uit Australië. In 1986 heeft zij het Quinness Book of Records gehaald als zwaarste kat met een gewicht van 21,3 kg. Himmy werd toen in een kruiwagen vervoerd. Gelukkig is de Guinness Record organisatie hierna gestopt met het meten van zulke records op individuele dieren, om te voorkomen dat baasjes hun dieren vetmesten.

Record 5: duurste bruiloft voor huisdieren

In 1996 vond de duurste bruiloft voor de katachtige liefjes Phet en Ploy plaats. Huisdieren bruiloft? Ja, dat lees je goed. Phet, de bruidegom, arriveerde per helikopter bij de ceremonie, terwijl zijn bruid werd afgezet in een Rolls-Royce-auto! De kosten voor deze bijzondere dag? Maar liefst $ 39.443,-, dat is meer dan de meeste mensen aan een normale bruiloft uitgeven!

En dan deze records nog..

Verder is er nog Jake, de kat met de meeste tenen. De dierenarts telde in 2002 aan elke poot zeven tenen, dus 28 tenen in totaal. De verste sprong van een kat was wel 182,88 cm van de kat Alley uit Texas. De oudste kat die ooit geleefd heeft komt ook uit Texas. Creme Puff leefde van 1967 tot 2005 en heeft de leeftijd van 38 bereikt! De meest productieve kat, ook uit Texas, heeft in haar leven 420 kittens op de wereld gezet. En misschien ken je Maru al? Zij is namelijk met 300 miljoen views de meest bekeken kat op YouTube. Bekijk hieronder een fragment van de heerlijk luie, maar o zo karaktervolle kat.

Wat voor eigenaardigheden heeft jouw kat? Wij zijn heel benieuwd!


Bron: Guinness World Records

Reacties

Gerelateerde artikelen

1