Max en Luna Max en Luna
Menu

Franse Bulldog

Franse Bulldog

Franse Bulldog
Franse Bulldog Franse Bulldog

Karakter

Moedig, waaks, speels en intelligent

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Kortharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met katten

Herkomst

Frankrijk

Informatie

De Franse Bulldog is een zeer waakse, gezellige gezinshond met humor. Dit dankt hij aan verschillende eigenschappen. Zo is de Franse Bulldog bijvoorbeeld: intelligent, speels, uitbundig en bovendien voelt hij situaties feilloos aan. De Franse Bulldog kan houdingen aannemen die vaak menselijk lijken. Bij een correctie kan hij zich voordoen alsof hij beledigt is, maar daar staat tegenover dat hij na een complimentje weer helemaal het blije hondje is. De Franse Bulldog is een gehard beestje, maar toch zeer gevoelig. Hij is dol op zijn gezin en staat vrolijk in het leven.

Karakter

De Franse Bulldog is karaktervol, extravert, vrolijk, speels, intelligent, volhardend, moedig, onstuimig, gevoelig, aanhankelijk, alert, en waaks.

Opvoeding en Gedrag

De Franse Bulldog moet consequent maar met zachte hand worden opgevoed. Deze vriendelijke hond heeft een hoge tolerantiedrempel en gaan daarom goed met kinderen en andere huisdieren om.

Soort vacht

De Franse Bulldog is kortharig, gestroomd met wit, wit met gestroomde vlekken, fawn kleurig

Beweging

De Franse Bulldog heeft niet veel beweging nodig. 4x per dag een blokje om en elke dag wat spelen is voldoende voor dit hondje.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Franse Bulldog meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Hollandse Bulldoggen Club

Reacties

Andere rassen

1