Max en Luna Max en Luna
Menu

Flatcoated Retriever

Flatcoated Retriever

Flatcoated Retriever
Flatcoated Retriever Flatcoated Retriever

Karakter

Zachtaardig, intelligent, apporteren, drijven en vriendelijk

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Engeland

Informatie

De Flatcoated Retriever was voornamelijk bedoelt voor het apporteren van aangeschoten wild. Hij moest daarvoor door kreupelhout, doornstruiken etc. kruipen. Verder moest deze jachthond het ook kunnen vinden met andere honden, die horen nu eenmaal ook bij de jacht. De Flatcoated Retriever is een eerlijke en zeker geen kleinzerige hond. Zijn oorsprong is wat vaag. St. johns dogs, pointers, setters en spanielvariëteiten worden als zijn voorvaderen genoemd. Uit al deze honden is dus waarschijnlijk deze vrolijk kwispelende, gezellige gezinshond ontstaan. Geen sloot of modderplas kan hij voorbij, zonder dat de Flatcoated Retriever er even in duikt. Of baasje dat altijd leuk vindt, is een andere zaak, maar zijn leuke snoet en zijn aanhankelijkheid maken dat zeker goed.

Karakter

De Flatcoated Retriever is opgewekt, goedaardig, vriendelijk, intelligent, evenwichtig, zwemmen en apporteren graag, groot aanpassings vermogen en eigenzinnig

Opvoeding en Gedrag

De Flatcoated Retriever is een leergierige hond die een consequente en vriendelijke opvoeding met veel afwisseling nodig heeft.

Soort vacht

De Flatcoated Retriever is halflangharig, effen zwart, effen leverkleur.

Beweging

De Flatcoated Retriever beweegt graag. Hij houdt van spelen, zwemen, rennen en apporteren.

Verzorging

Twee keer per week goed borstelen is voor de Flatcoated Retriever meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Flatcoated Retriever Club, Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging

Vrienden met een Flatcoated Retriever

Reacties

Andere rassen

1