Max en Luna Max en Luna
Menu

Exotic Shorthair

Exotic Shorthair

Exotic Shorthair
Exotic Shorthair Exotic Shorthair

Karakter

Rustig, intelligent en speels

Formaat

Groot

Gewicht

5+

Vachttype

Kortharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met honden

Herkomst

United States

Informatie

De Exotic (korthaar) is een ras dat eigenlijk per ongeluk is ontstaan. De oorspronkelijke bedoeling van de Amerikanen was om een pers te krijgen met zilver en groen kleurige ogen. De Exotic is dan ook een kortharige variëteit van de Pers. De Exotic is een rustige kat en makkelijk in de omgang. Van nature erg aanhankelijk en heeft veel behoefte aan de aanwezigheid van zijn baasje. Deze kat heeft een lange pubertijd en is met 3 jaar pas volwassen.

Karakter

De Exotic is een rustige en vredige kat, maar wel iets levendiger dan de Pers. Hij is nieuwsgierig en speels en heef een sociaal karakter tegenover soortgenoten en honden.

Postuur

Middel groot en gedrongen. brede borstel en een gespierd lijf.

Soort vacht

Een korte tot middellange vacht lengte met en dichte, pluizige structuur die iets van het lichaam afstaat.

Ogen

De Exotic heeft grote, ronde en ver uit elkaar staande ogen. De meeste variëteiten hebben goud tot koperkleurig ogen, maar groen, blauw en colourpoint komen ook wel eens voor.

Verzorging

De vacht van de Exotic korthaar is makkelijk te verzorgen. één a twee keer per week borstelen is meer dan genoeg. De Exotic korthaar zal wel een paar keer per jaar in bad moeten om alle oude haren te verwijderen.

Link Rasvereniging (en)

Reacties

Andere rassen

1