Max en Luna Max en Luna
Menu

Europese Korthaar

Europese Korthaar

Europese Korthaar
Europese Korthaar Europese Korthaar

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Herkomst

Zweden (Scandinavië)

Informatie

De Europese korthaar is een erkend ras dat lijkt op de van nature voorkomende katten die vroeger in de Europese dorpen en steden leefde. Het ras is ontwikkeld/gefokt vanuit de gewone tamme katten. Veel mensen in Nederland gebruiken de term Europese korthaar voor de huis- tuin en keukenkat, maar dit is geheel onterecht. Dit ras is vooral erg bekend in Scandinavië, buiten Scandinavië is dit ras niet erg populair, omdat ze toch een beetje ogen als de meeste europese zwerfkatten.

Karakter

Omdat de Europese korthaar is ontwikkeld vanuit gewone tamme katten is het lastig om een karakter beschrijving te geven. Ze kunnen namelijk zeer verschillende karakters hebben. sommige katten zijn heer aanhankelijk en vriendelijk van aard, terwijl andere liever buiten struinen en uit de buurt van mensen blijven. andere zijn weer heel speels of juist super intelligent. je weet bij dit ras dus nooit wat je treft.

Postuur

De Europese korthaar lijkt erg op de gewone kortharige huis-, tuin- en keukenkat. Het is een gespierde, middelgrote tot grote kat, met een brede en goed gespierde borst.

Soort vacht

De Europese korthaar heeft een dichte, korte, zachte en glanzende vacht die plat op het lichaam moet liggen. Alle natuurlijke kleuren zijn hierbij toegestaan zoals, zwart, rood, blauw, creme, tabby of witte markeringen. Ook zuiver wit is toegestaan.

Ogen

De ogen van de Europese korthaar zijn rond en kunnen elke kleur hebben, de kleur is afhankelijk van de vachtkleur.

Verzorging

De vachtverzorging voor de Europese korthaar is erg makkelijk. Af en toe kammen of borstelen is meestal al voldoende. in het rui seizoen zal dit iets vaker nodig zijn.

Link Rasvereniging (en)

Vrienden met een Europese Korthaar

Reacties

Andere rassen

1