Max en Luna Max en Luna
Menu

Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

Engelse Bulldog
Engelse Bulldog Engelse Bulldog

Karakter

Zachtaardig, eigenwijs, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Kortharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Engeland

Informatie

De Engelse Bulldog is een gladharige hond en hij is ook redelijk fors gebouwd. De honden hebben namelijk erg veel spieren en zijn ook erg sterk. Het zijn erg moedige honden maar vaak goedaardig van aard. De Engelse Bulldog is een zeer aanhankelijke, lieve, wat eigenwijze gezinshond. Een schat voor kinderen en andere huisgenoten. Men beweert zelfs, dat hij de zachtaardigste van alle hondenrassen is. De Engelse Bulldog is bovendien een ras dat erg sterk overkomt. De honden zijn ook erg sterk maar zijn erg lief voor mensen. Engelse Bulldogs zijn honden die moedig en onbevreesd overkomen, maar ze zijn ook erg ondernemend, trouw en waaks. De honden kunnen dan ook worden ingezet om de boel thuis de bewaken. De Engelse Bulldogs hebben ook een tuin nodig zodat zij hun energie kwijt kunnen, ze hebben namelijk wel de hele dag door wat beweging nodig en dan kunnen ze daarna binnen worden gehouden. De Engelse Bulldog had in het verleden wel een zeer bijzondere taak. Het was de bedoeling dat hij stieren beet, die naar het slachthuis gingen, zodat er meer adrenaline in het vlees van de stier kwam. Dit zou de smaak van het vlees aanzienlijk verbeteren. In 1835 kwam hier in Engeland een verbod op. Dit had tot gevolg, dat het ras bijna uitstierf. Gelukkig is dit door goede fokkers voorkomen.

Karakter

Het karakter van de Engelse Bulldog is goed, het zijn moedige honden en ze zijn lief voor andere mensen en dieren. Ze hebben veel kracht en dat stralen zij ook meteen uit, de bouw van de honden is namelijk fors en de honden zijn goed gespierd. Ze vinden het heerlijk om te ravotten met andere honden omdat zij op deze manier ook goed hun energie kwijt kunnen.

Opvoeding en Gedrag

De Engelse Bulldog is makkelijk opvoedbaar maar mag niet hard worden aangepakt. De Engelse Bulldog gaat goed met soortgenoten en ander dieren om. Het is een echte allemansvriend die bovendien gek op op kinderen is.

Soort vacht

De Engelse Bulldog is kortharig, gestroomd, rood, al dan niet met witte aftekeningen of geheel wit.

Beweging

De Engelse Bulldog past zich makkelijk aan, 3x per dag een blokje om is voor hem genoeg.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Engelse Bulldog meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Bulldog Club Nederland / Engelse Bulldog Club Nederland

Reacties

Andere rassen

1