Max en Luna Max en Luna
Menu

Egyptische Mau

Egyptische Mau

Egyptische Mau
Egyptische Mau Egyptische Mau

Karakter

Aanhankelijk en speels

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Beweging

Speels

Herkomst

Egypte

Informatie

De Egyptische Mau is vermoedelijk ontstaan in Egypte. Dit wordt afgeleid uit oud archeologisch bewijs in de vorm van kunstwerken van zwaar bevlekte katten. De Mau is namelijk de enige huiskat met een natuurlijk vlekkenpatroon. In 1950 begon het eerste echte fokken van de Egyptische Mau. De Mau is zacht, gereserveerd en houd van menselijke aandacht. Het is een slimme kat die snel leert hoe deuren of lades open kunnen, zeker als er een traktatie tegenover staat. De Mau is erg atletisch en houd van springen, klimmen en het achtervolgen van speelgoed. Deze kat heeft wel wat affectie en aandacht nodig om gewend aan je te raken en is daardoor wat schrikkerig met nieuwe mensen of onverwachte geluiden of gebeurtenissen. Een huishouden met hele kleine kinderen is daarom niet erg geschikt voor deze kat.

Karakter

De Mau is zacht en gereserveerd, houd van menselijke aandacht en affectie, maar is voorzichtig met vreemde. De Mau is zeer intelligent en daardoor goed te trainen en zeer geschikt voor puzzel speelgoed. De Mau communiceert plezier of enthousiasme met de staart en kniepoten en is erg vocaal.

Postuur

De Mau is een vrij gespierde, middelgrote kat, met een afgerond, wigvormig hoofd.

Soort vacht

De vacht van de Egyptische Mau is middel lang. De textuur van de vacht is afhankelijk van de kleur van de vacht. Katten met een rook-kleur hebben een zijdeachtige en fijne vacht. Katten met een zilver of bronzen kleur hebben een vacht met een veerkrachtige textuur.

Ogen

De Mau heeft amandelvormige, groende ogen die een enigszins bezorgde uitdrukking hebben.

Verzorging

De vacht van de Mau moet wekelijks worden geborsteld om hem glanzend en gezond te houden. Daarnaast is natuurlijk ook de algemene verzorging zoals het schoonhouden van ogen en oren en het knippen van de nagels noodzakelijk.

Link Rasvereniging (en)

Cattery: https://www.cattery-iridium.nl/

Vrienden met een Egyptische Mau

Reacties

Andere rassen

1