Max en Luna Max en Luna
Menu

Dwergschnauzer

Dwergschnauzer

Dwergschnauzer
Dwergschnauzer Dwergschnauzer

Karakter

Waaks, speels, apporteren en vriendelijk

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Ruwharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Duitsland

Informatie

De Dwergschnauzer is een prettige gezelschapshond, zeer waaks en vurig. De honden zijn tamelijk druk en bewegen veel. De Dwergschnauzer is ook erg vriendelijk en liefhebbend. Het zijn dan ook echte gezelschapshonden, de honden kunnen erg goed met kinderen en ook met andere honden. `De Dwergschnauzer is een erg sportieve hond dus hij moet zich ook uit kunnen leven. De honden hebben dus dagelijks veel beweging nodig, een tuin wordt met de Dwergschnauzer dan ook wel aangeraden. Je moet de Dwergschnauzer ook twee keer per jaar laten plukken, ook zelf borstelen hoort bij de verzorging. De honden zijn lief, zeker voor kinderen. Ze doen niets liever dan de hele dag volop met hen bewegen. De Dwergschnauzer is nou eenmaal een hond die veel beweging nodig heeft en als hij overdag zijn energie goed kwijt kan dan kan hij de rest van de dag binnen worden gehouden.

Karakter

Het karakter van de Dwergschnauzer is goed, ze zijn erg waaks, druk en liefhebbend. Ze zijn vriendelijk naar mens en dier en een goede gezelschapshond, voor binnen en buiten.

Opvoeding en Gedrag

De Dwergschnauzer kan het goed met soortgenoten en andere huisdieren vinden, maar is geen allemansvriend. De Dwergschnautzer is een snelle leerling, die een consequente, eerlijke, opvoeding nodig heeft.

Soort vacht

De Dwergschnauzer heeft een ruwharige vacht in de kleuren effen zwart, peper en zout, zwart-zilver en effen wit.

Beweging

De Dwergschnauzer heeft veel beweging nodig, het beste kunnen de honden buiten worden gehouden overdag zodat zij lekker kunnen bewegen tenzij je een aantal per dag volop met ze kunt bewegen dan zijn ze binnen ook rustig.

Verzorging

De Dwergschnauzer moet 2x per jaar geplukt worden en regelmatig borstelen en kammen hoort er ook bij.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Schnauzer Club

Vereniging voor Schnauzerfokkers en liefhebbers

Vrienden met een Dwergschnauzer

Reacties

Andere rassen

1