Max en Luna Max en Luna
Menu

Duitse Pinscher

Duitse Pinscher

Duitse Pinscher
Duitse Pinscher Duitse Pinscher

Karakter

Alert, intelligent, apporteren, aanhankelijk en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

10-20

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Duitsland

Informatie

De Duitse Pinscher is erg snel en het uithoudingsvermogen is erg goed. De honden zijn ook erg leergierig en intelligent, ze pikken alles snel op en zijn gehoorzaam aan de baas. De Duitse Pinschers staan bekend om hun houding, ze staan voor wat hoger op de poten en hebben een erg trotse houding. vaak zijn de Duitse Pinschers eenkleurig, maar ook twee kleuren kan voorkomen. Duitse Pinschers zijn zeer baasgericht en leren graag. Het uithoudingsvermogen van deze honden is groot, ze zijn dan ook erg actief en moeten iedere dag hun energie goed kwijt kunnen. Zorg dus voor voldoende ruimte voor de Duitse Pincher als je hem in huis wilt nemen. Zijn naam is afkomstig van de manier waarop hij zijn prooi vast houdt namelijk tussen zijn poten. De Duitse Pinscher is een geweldige ratten- en muizenvanger. Dat was ook aanvankelijk zijn taak; de (paarden)stallen vrij van ongedierte houden en uiteraard ook erf en huis bewaken. Het is een zeer intelligente hond met een uitstekende neus, die heel goed als gezinshond functioneert. De Duitse Pinscher is leergierig, aanhankelijk en dol op alle leden van het gezin. Vreemden worden met luid geblaf aangekondigd maar worden, na goedkeuring van baasje, snel geaccepteerd.

Karakter

Het karakter van de Duitse Pinscher is goed, ze hebben een groot uithoudingsvermogen en ze werken graag. Het zijn ook goede gezelschapshonden. De Duitse Pinschers zijn erg levendig, energiek en intelligent. Je kunt de honden dan ook veel leren, als je een hond wilt die graag bij je is en goed kan leren dan is de Duitse Pinscher zeker een aanrader.

Opvoeding en Gedrag

De Duitse Pinscher heeft een consequente, liefdevolle opvoeding nodig. Ze houden van afwisseling en leren makkelijk. De Duitse Pinscher kan het goed met kinderen, soortgenoten en andere huisdieren vinden.

Soort vacht

De Duitse Pinscher heeft een kortharige vacht in eenkleurig bruin, black and tan.

Beweging

De lichaamsbeweging die de Duitse Pinschers nodig hebben is groot, ze bewegen graag en zijn ook erg snel.

Verzorging

De verzorging van de vacht van de Duitse Pinschers is minimaal, hij is kort en daarom is borstelen eigenlijk niet nodig.

Link Rasvereniging (en)

Duitse Pinscher Vereniging Nederland

Vrienden met een Duitse Pinscher

Reacties

Andere rassen

1