Max en Luna Max en Luna
Menu

Drentse Patrijshond

Drentse Patrijshond

Drentse Patrijshond
Drentse Patrijshond Drentse Patrijshond

Karakter

Zachtaardig, apporteren, drijven, vriendelijk, aanhankelijk en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Langharig

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Nederland

Informatie

De Drentse Patrijshond werd ingezet voor de jacht op watervogels. Zijn taak daarbij was niet alleen het opsporen van het wild, maar ook het apporteren daarvan. De Drentse Patrijshond is erg vriendelijk, intelligent en aanhankelijk. Ze hebben een zacht karakter en zijn voor kinderen erg lief. Ook met andere honden kunnen zij goed spelen. De Drentse Patrijshond is graag buiten en heeft veel beweging nodig, het zijn dan ook geen honden die op een flatje kunnen wonen. De Drentse Patrijshond is een hond die erg geschikt is voor de jacht. Flinke wandelingen zijn zeker aan hem besteed; sterker nog, hij heeft ze nodig! Opvallend daarbij is, dat hij steeds bij zijn baasje blijft lopen.

Karakter

De Drentse Patrijshond zijn goed voor andere honden en voor mensen. Ook kinderen vinden zij erg leuk en ze spelen er graag mee. Het zijn erg aanhankelijke honden en ze zijn erg baasgericht, een cursus vinden zij ook erg leuk omdat ze graag leren.

Opvoeding en Gedrag

De Drentse Patrijshond kan het prima met kinderen en soortgenoten vinden. Een goede socialisatie met kleine huisdieren is erg belangrijk. Als je de Drentse patrijshond consequent maar met zachte hand aanpakt, bereik je het meest. Zorg wel voor de nodige afwisseling.

Soort vacht

De Drentse Patrijshond heeft een langharige vacht, wit met bruin of oranje platen met of zonder spikkels.

Beweging

De Drentse Patrijshond heeft veel beweging nodig, lekker kunnen rennen in de weilanden of mee rennen aan de fiets is wat zij iedere dag nodig hebben.

Verzorging

De Drentse Patrijshond moet af en toe geborsteld worden, het is dan ook belangrijk om de bevedering goed uit te kammen.

Link Rasvereniging (en)

Vereniging de Drentsche Patrijshond

Reacties

Andere rassen

1