Max en Luna Max en Luna
Menu

Dogo Argentino

Dogo Argentino

Dogo Argentino
Dogo Argentino Dogo Argentino

Karakter

Waaks, drijven, vriendelijk en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

40-50

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Argentinie

Informatie

De Dogo argentino of Argentijnse dog is een hond welke, zoals de naam al zegt, afkomstig is uit Argentinië. Het zijn vriendelijke honden, ze zijn rustig en hebben de ruimte nodig om zich te kunnen bewegen. De Dogo Argentino is dan ook een hond die een huis moet hebben met een tuin waar hij of zij zich even uit kunnen leven. De honden zijn te herkennen aan hun grootte. Daarnaast heeft de Dogo Argentino een korte vacht en vinden zij het heerlijk om de aandacht te krijgen. De Dogo Argentino is vriendelijk naar mens en dier en kan goed jagen, ook zijn het goede gezelschapshonden. Ze blaffen niet heel hard en veel maar ze waken wel. De Dogo Argentino heeft dagelijks beweging nodig om goed in conditie te blijven.

Karakter

Het karakter van de Dogo Argentino of Argentijnse dog is vrijmoedig, vrolijk en bescheiden vriendelijk. Het zijn geen harde blaffers maar ze waken wel. De Dogo Argentino is niet agressief maar wel baasgericht. Ze houden er van om samen met de baas aan de slag te gaan, ze zijn graag bij je en vriendelijk naar anderen toe. Als jager is de Dogo Argentino erg slim en moedig. Ze doen veel voor de baas en dat is een goed teken!

Opvoeding en Gedrag

De Dogo Argentino of Argentijnse Dog is een hond die goed gesocialiseerd moet worden. Hij is afwachtend naar vreemden en de omgang met andere dieren is niet vanzelfsprekend. De reuen kunnen dominant zijn naar seksegenoten. De Argentijnse dog heeft een consequente, doortastende baas met natuurlijk overwicht nodig. Goed socialiseren is erg belangrijk.

Soort vacht

De Dogo Argentino is kortharig in de kleur wit, eventueel met pigmentvlekken op de huid.

Beweging

De Dogo Argentino of Argentijnse Dog heeft veel beweging nodig. Lange wandelingen of een groot terrein, waar hij vrij kan bewegen is een must.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Dogo Argentino meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Mastino Napoletano Club Nederland www.mncn.nl

Reacties

Andere rassen

1