Max en Luna Max en Luna
Menu

Dobermann

Dobermann

Dobermann
Dobermann Dobermann

Karakter

Moedig, waaks, alert en intelligent

Formaat

Zeer groot

Gewicht

30-40

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Duitsland

Informatie

Nog steeds wordt de Dobermann door velen onterecht Dobermann Pinscher genoemd, de officiële rasnaam is kortweg Dobermann. De Dobermann is dankzij jaren selectief fokken een prima allround hond is geworden en al lang niet meer de nerveuze, scherpe hond die het vroeger was. Sterker nog, het stabiele karakter van een goed gefokte Dobermann maakt hem prima geschikt om zich in alle situaties thuis te voelen. Je komt de Dobermann dan ook tegen als heerlijke gezinshond, want hij is een echte 'mensenhond' geworden en erg graag aanwezig in de nabijheid van zijn baasje of gezin. Uiteraard heeft de Dobermann een aantal ras specifieke kenmerken, maar door het streven naar een maatschappelijk aanvaardbare hond is ook bij de Dobermann de drift en scherpte in veel gevallen niet meer of niet meer prominent aanwezig. Gezien zijn vachtstructuur is de Dobermann (kortharig en geen ondervacht) geen hond om in een buiten verblijf te houden.

Karakter

Het karakter van de Dobermann is te omschrijven als actief, alert, intelligent, slim, zeer trouw, aanhankelijk, waaks, beschermend, vasthoudend, moedig en luidruchtig.

Opvoeding en Gedrag

De Dobermann heeft een duidelijke, consequente baas met een natuurlijk overwicht nodig.De Dobermann kan het goed met kinderen en andere huisdieren vinden maar is terughoudend naar vreemden.

Soort vacht

De Dobermann heeft een kortharige vacht in de kleuren zwart, bruin en blauw met tan

Beweging

De Dobermann heeft veel beweging nodig en moet minimaal een uur per dag kunnen rennen.

Verzorging

De Dobermann heeft weinig tot geen verzorging nodig. Het gebruikelijke nagels knippen en af en toe de oren schoonhouden. Zelfs na een wandeling op een regenachtige dag door modderig gebied is het goed afdrogen met een handdoek al weer voldoende om de hond te laten glimmen!

Link Rasvereniging (en)

Dobermann Vrienden in Nederland / Sport Dobermann Nederland

Vrienden met een Dobermann

Reacties

Andere rassen

1