Max en Luna Max en Luna
Menu

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Trillende achterpoot

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Trillende achterpoot

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Trillende achterpoot

Vragen over je hond of kat? Onze dierencoaches geven antwoord!

Ervaren dierencoaches van Sterkliniek Dierenartsen geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Lieke, haar Welsh Corgi heeft regelmatig last van een trillende achterpoot.

Vraag

Beste Max&Luna Dierencoach, ik heb een Welsh Corgi en hij heeft regelmatig een trillende achterpoot. Nu zijn er mensen die zeggen dat dat HD is, maar het lijkt erop dat hij geen last heeft en speelt en springt gewoon. Het is ook niet continu maar juist als hij enthousiast is. Wat kan het zijn?

Antwoord

We noemen het trillen van een achterpoot, een tremor. De oorzaken voor zo'n tremor zijn uiteenlopend van heel onschuldig tot wat serieuzer oorzaken die een behandeling vergen. Ze kunnen in rust aanwezig zijn, continue of alleen bij beweging/opwinding.

Een aantal oorzaken op een rij:

  • Leeftijd (seniele tremoren)
  • Erfelijkheid, bij sommige rassen is een tremor erfelijk o.a. de Leonberger
  • Lage rug problemen, vernauwing van het wervelkanaal of een hernia
  • Spierzwakte, bijvoorbeeld ten gevolge van verminderde aansturing door zenuwen

Soms is geen oorzaak te vinden en zolang de hond niet beperkt wordt in zijn doen en laten is het ook geen probleem. Gezien de mogelijke oorzaken is altijd wel verstandig om je Corgi door een dierenarts na te lijken zodat u hem met een gerust hart kan laten spelen en rennen! - Sterkliniek dierenarts

Heb jij zelf een vraag? Stuur een email naar de Max&Luna Dierencoach!

Logo JPEG SK.JPG

Reacties

Gerelateerde artikelen

1