Max en Luna Max en Luna
Menu

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Spelen met de tuinslang

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Spelen met de tuinslang

In gesprek met de Max&Luna Dierencoach: Spelen met de tuinslang

Vragen over je hond of kat? Onze dierencoaches geven antwoord!

Ervaren dierencoaches geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Karin. Zij wil graag weten of het kwaad kan dat haar hond Boris graag met de tuinslang speelt met het warme weer.

Vraag

Mijn 4 jarige Labradoodle Boris is gek op water. Tijdens de warme dagen van de afgelopen weken speelt hij maar al te graag met de tuinslang. Het betreft schoon en fris water, dus daar maak ik me niet zo druk om.

Mijn vraag is of hij op de manier niet teveel water binnenkrijgt en of jullie nog andere suggesties hebben om Boris een beetje af te koelen met deze temperaturen.

Antwoord

Spelen met water is een heerlijke en leuke manier van afkoelen met het warme weer. Dat kan uiteraard geen kwaad.

Waar je op moet letten met spelen met water uit de tuinslang is dat je hond inderdaad niet teveel water drinkt. Teveel water drinken kan de zoutbalans in het bloed verstoren en een watervergiftiging tot gevolg hebben. Ook kunnen de darmen overstuur raken van het vaak koude water dat uit de tuinslang komt en diarree tot gevolg hebben.

Overmatig spelen zorgt er ook voor dat de spieren juist opwarmen. Dit gaat het doel, namelijk afkoelen, juist tegen. Spelen kan dus geen kwaad, maar hou er tijdig mee op.

Voor de nodige afkoeling kun je uiteraard ook eens naar een meertje gaan. Bekijk op deze kaart de uitlaatgebieden met water bij jou in de buurt maar eens.

Je kunt ook overwegen om een koelmat aan te schaffen. De speciale gel binnenin de koelmat zorgt ervoor dat de mat altijd koel is, ook op de warmste dagen. Na gebruik zijn deze matten gemakkelijk schoon te maken en op te vouwen.Een koelmat wordt geactiveerd door het lichaamsgewicht van jouw hond. De koelmat zal 5 tot 10 graden koeler zijn dan de omgeving voor een periode van 3 tot 4 uur. De mat heractiveert zichzelf wanneer hij enkele minuten niet gebruikt wordt.

Heb jij zelf een vraag? Stuur een email naar de Max&Luna Dierencoach!

Logo JPEG SK.JPG

Reacties

Gerelateerde artikelen

1