Max en Luna Max en Luna
Menu

Dalmatiër

Dalmatiër

Dalmatiër
Dalmatiër Dalmatiër

Karakter

Zachtaardig, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere honden

Herkomst

Kroatië

Informatie

De Dalmatische hond of Dalmatiër komt uit Kroatië. Het zijn erg actieve honden, ze zijn open, vriendelijk en niet verlegen. Het uithoudingsvermogen van de Dalmatiër is goed, ze zijn lief voor kinderen en andere honden. Ze vinden het heerlijk om samen te spelen en ze kunnen erg snel lopen. De Dalmatiër staat bekend om zijn witte vacht met zwarte vlekken. Er is ook een film over hen uitgebracht en daardoor zijn de honden erg populair geworden. De honden hebben een smalle staart en zijn best gespierd het uithoudingsvermogen van deze honden is ook erg goed. De Dalmatiër was gefokt voor het begeleiden van koetsen en rijtuigen van de Engelse adel. Het is dus niet vreemd dat deze hond een geweldige loper is en over een uitstekend uithoudingsvermogen beschikt. Als je hem ziet, doet hij je meteen aan een echte aristocraat denken. Door het verblijf bij en het werken met paarden heeft hij nog steeds een zwak voor die dieren; een echte paardenvriend dus. Snel even een ommetje is voor de Dalmatiër als een druppel op een gloeiende plaat. Zijn baasje zal hier echt wat meer aandacht aan moeten besteden.

Karakter

Het karakter van de Dalmatiër is vrolijk. Ze hebben een open houding naar iedereen toe. Ze vinden het fijn samen met de baas wat te gaan doen. De honden zijn absoluut niet agressief, ze zijn vrijwel altijd vrolijk en open. De honden bewegen graag en zijn ook graag onder de mensen. Het zijn goede gezelschapshonden, ook voor gezinnen waarin kleine kinderen aanwezig zijn.

Opvoeding en Gedrag

Deze honden kunnen het goed met soortgenoten en kinderen vinden, goed socialiseren met kleine huisdieren is heel belangrijk. De Dalmatiër moet consequent, duidelijk maar met zachte hand worden opgevoed en daarbij veel worden beloond.

Soort vacht

De Dalmatiër is kortharig, grondkleur altijd zuiver wit, met scherp afgetekende vlekken van 2 tot 3 cm doorsnede. Vlekken zijn leverkleurig of zwart

Beweging

De Dalmatische hond heeft redelijk veel beweging nodig. Ze houden van flinke wandelingen en lekker lopen naast de fiets.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Dalmatiër meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Club voor Dalmatische Honden

Vrienden met een Dalmatiër

Reacties

Andere rassen

1