Max en Luna Max en Luna
Menu

Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish Rex
Cornish Rex Cornish Rex

Karakter

Intelligent, aanhankelijk, speels en actief

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Verenigd Koninkrijk

Informatie

De Cornish Rex is een speelse kat met een buitengewone verschijning. Met zijn ei-vormige kop, krullende snorharen en korte vacht met gekruld haar. Met zijn vrolijke speelse karakter is het echt een aandachtstrekker in huis en uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Omdat hij veel aandacht nodig heeft is dit ras minder geschikt voor mensen die weinig thuis zijn. De Cornish Rex is een echte klimmer en kijkt graag vanaf het hoogste punt in huis zijn domein over. Daarnaast is hij ook nog eens erg intelligent en dus het ideale ras om trucjes te leren en te trainen. De Cornish Rex is een kat die prima binnen gehouden kan worden, maar dan wel in een ruime omgeving met veel mogelijkheden tot klimmen. Een klein appartement zal dus minder geschikt zijn voor deze kat.

Karakter

De Cornish Rex is speels, aanhankelijk, intelligent, zeer actief en een echte klimmer. Hij heeft een grappig karakter en brengt leven in huis. Hij is erg extrovert en heeft veel aandacht nodig.

Postuur

De Cornish Rex ziet er slank uit, maar als je hem optilt is hij verrassend zwaar. Onder de elegante uitstraling zit namelijk een erg gespierd lichaam. Ook is het opvallend dat zijn hoofd ongeveer een derde langer is dan, dat het breed is. Hij heeft een gebogen rug en ronde heupen, de poten zijn lang en recht.

Soort vacht

De Cornish Rex heeft een korte, zachte en krullende vacht. De vacht voelt zijdeachtig en heeft geen harde haren. De vacht ligt in strak en vlak op de huid.

Ogen

De Cornish Rex heeft mooie grote, iets schuinstaande, ogen die ovaal van vorm zijn. De kleur is helder en intensief, maar kan in meer kleuren voorkomen.

Verzorging

Voor de Cornish Rex geldt hoe minder verzorging hoe beter. De haren zijn zo breekbaar dat het kammen of borstelen snel voor beschadigingen kan zorgen. De oren en poten kunnen snel wat vettig worden, deze moeten wel regelmatig worden schoon gemaakt.

Link Rasvereniging (en)

Rex kattenclub http://www.rexkattenclub.nl/

Vrienden met een Cornish Rex

Reacties

Andere rassen

1