Max en Luna Max en Luna
Menu

Cocker Spaniel

Cocker Spaniel

Cocker Spaniel
Cocker Spaniel Cocker Spaniel

Karakter

Zachtaardig, intelligent, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Klein

Gewicht

10-20

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Engeland

Informatie

De Cocker Spaniel werd vroeger bij de jacht gebruikt voor het opsporen en apporteren van klein wild. Tegenwoordig is de Cocker Spaniel een echte gezinshond met veel goede eigenschappen zoals heel lief en aanhankelijk. De Cocker Spaniel houdt wel van een baasje met echte leiderseigenschappen. De Cocker Spaniel is een vrolijke kameraad, waar je heerlijk mee kunt wandelen, maar die zich lekker lui op de bank ook helemaal in zijn element voelt. Alhoewel de Cocker Spaniel wat koppig en lichtgeraakt kan zijn, weegt dit zeker niet op tegen alle goede eigenschappen waar de Cocker Spaniel over beschikt. Een echt vriendje voor het leven.

Karakter

De Cocker Spaniel is vrolijk, zachtaardig, vriendelijk, levendig, aanhankelijk, intelligent, eigenzinnig en dol op water

Opvoeding en Gedrag

De Cocker Spaniel is gevoelig voor stemmingen en heeft een zachte duidelijke aanpak nodig. Deze sociale honden kunnen het goed met kinderen, andere huisdieren en soortgenoten vinden. Zij zijn bovendien vriendelijk naar vreemden.

Soort vacht

De Cocker Spaniel heeft een langharige vacht in eenkleurig rood, zwart, leverkleur, black and tan, bont met een witte grondkleur, blauw-oranje-lever schimmels.

Beweging

De Cocker Spaniel past zich redelijk aan. Hij neemt genoegen met een paar keer per week wat langere wandeling en houdt van spelen.

Verzorging

Naast een dagelijkse borstelbeurt moet de Cocker Spaniel af en toe naar de trimsalon

Link Rasvereniging (en)

Engelse Cocker Spaniel Club Nederland / Vereniging van de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel / Nederlandse Spaniel Club

Reacties

Andere rassen

1