Max en Luna Max en Luna
Menu

Chartreux

Chartreux

Chartreux
Chartreux Chartreux

Karakter

Rustig en aanhankelijk

Formaat

Middel

Gewicht

5+

Vachttype

Kortharig

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Frankrijk

Informatie

Men vermoed dat de Chartreux oorspronkelijk uit Frankrijk komt waar zij werden gefokt om knaagdieren weg te houden. De Charteux is een lieve en rustige kat die goed in een gezin met kleine kinderen past. Een kat die graag op schoot komt en je overal in huis zal volgen. Niet alleen naar mensen, maar ook naar andere dieren is de Chartreux erg vriendelijk, waardoor hij goed in een huishouden met andere katten of honden past. Ook staat de Chartreux bekend als uitstekende muizenvanger.

Karakter

De Chartreux is een lieve, sociale en rustige huis kat.

Postuur

De Chartreux is een middelgrote, gespierde en stevig gebouwde kat. Vooral de katers maken een forse indruk. De vrouwtjes hebben lange poten wat een elegante uitstraling geeft.

Soort vacht

De Chartreux heeft een dubbele, glanzende grijze tot zilvergrijze vacht. De ondervacht is wat wollig en heeft dezelfde kleur als de bovenvacht. De vacht van de Chartreux voelt fluweelachtig aan. De Vacht van de Chartreux varieert van bleek blauwgrijs tot diep blauwgrijs en alle tinten daar tussenin.

Ogen

De Chartreux heeft oranje tot koper gouden ogen.

Verzorging

De vacht van de Chartreux heeft vrij weinig verzorging nodig. Een keer per week de vacht verzorgen is voldoende. Belangrijk bij de vacht van de Chartreux is dat deze moet worden gekaft in plaats van geborsteld.

Link Rasvereniging (en)

Chartreux cattery http://www.charmoureux.nl/

Reacties

Andere rassen

1