Max en Luna Max en Luna
Menu

Burmees

Burmees

Burmees
Burmees Burmees

Karakter

Aanhankelijk

Formaat

Middel

Gewicht

5+

Vachttype

Kortharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Birma

Informatie

Alle Burmezen stammen af van dezelfde chocoladekleurige kat, die in de jaren 1920/1930 naar Birma is gebracht door een Zeeman. Daar werdt de chocolade bruine kat gemixt met een Siamees en zo ontstond de basis van de Burmees. De Burmees is een sociale kat die veel vermaakt bied en van mensen houd. Zijn atletische vaardigheden brengen hem van de hoogste plek van de kamer in een snoekduik naar je schoot. Het is een kat die erg goed past bij een gezin met kleine kinderen, omdat de Burmees zich gewillig laat oppakken en bijvoorbeeld zo in een poppenwagen mee genomen kan worden. De Burmees is gek op aandacht en die je zal volgen als je thuis bent. De Burmees wordt dan ook niet graag alleen gelaten.

Karakter

De Burmees is een lieve en charmante knuffel kat die graag bij zijn mensen op schoot zit. Als je zelf weinig thuis bent is het verstandig om een maatje voor de Burmees te nemen zodat hij niet steeds alleen is. De Burmees is erg intelligent en kan daardoor goed worden getraind met puzzel speelgoed of andere truucjes.

Postuur

De Burmees is een stevige, gespierde en middelgrote kat. De Burmees heeft slanke pot en ovale voeten.

Soort vacht

De Burmees heeft een korte, en zijdezachte vacht en bijna geen ondervacht. De vacht van de Burmees is over het algemeen bruin, beige, taupe van kleur.

Ogen

De ogen van een Burmees zijn blauw bij de geboorte, worden dan grijsgroen en krijgen daarna de voor dit ras typische gele kleur.

Verzorging

Omdat de vacht van de Burmees zijdenzacht is en geen ondervacht heeft vraagt deze weinig verzorging. 1 keer in de week borstelen met een rubberborstel is meer dan genoeg.

Link Rasvereniging (en)

http://www.neocatburmezenclub.nl/

Vrienden met een Burmees

Reacties

Andere rassen

1