Max en Luna Max en Luna
Menu

Bullmastiff

Bullmastiff

Bullmastiff
Bullmastiff Bullmastiff

Karakter

Moedig, aanhankelijk en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

50+

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met katten

Herkomst

Engeland

Informatie

De Bullmastiff is, wat zijn naam al doet vermoeden, voortgekomen uit kruisingen tussen de Bulldog en de Mastiff. De reden om dit soort hond te fokken was, dat de Engelse jachtopzieners een hond nodig hadden, die gehoorzaam, sterk en lenig was. Bovendien moest hij zelfstandig beslissingen kunnen nemen als hij alleen werkte. Daar kwam nog bij dat de Bullmastiff de jachtopziener moest beschermen tegen stropers. Als hedendaagse huishond kan hij ontzettend lief zijn, maar soms ook onstuimig en door het dolle heen. De Bullmastiff is een uitstekende beschermer, maar dient wel op de juiste manier te worden opgevoed. Als je twijfelt of je dat wel kunt, zoek dan een ander ras.

Karakter

De Bullmastff heeft een zeer evenwichtig karakter, rustig, bedaard, moedig, hard voor zichzelf, gevoeldig, beschermend, aanhankelijk en gehoorzaam.

Opvoeding en Gedrag

De Bullmastiff heeft een duidelijke, eerlijke, consequente baas nodig die een natuurlijk overwicht heeft. Deze honden zijn erg tolerant naar kinderen maar kunnen dominant zijn naar andere honden.

Soort vacht

De Bullmastiff is kortharig en in alle tinten gestroomd, geelbruin, rood.

Beweging

Alhoewel de Bullmastiff zich makkelijk aanpast heeft hij toch wel redelijk veel beweging nodig. Hij houdt van spelen, rennen en wandelen.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor dit ras meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Bullmastiff Club Nederland, Bullmastiff Vereniging Nederland

Vrienden met een Bullmastiff

Reacties

Andere rassen

1