Max en Luna Max en Luna
Menu

Britse Langhaar

Britse Langhaar

Britse Langhaar
Britse Langhaar Britse Langhaar

Karakter

Aanhankelijk en speels

Formaat

Groot

Gewicht

5+

Vachttype

Langharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere katten

Herkomst

Verenigd Koninkrijk

Informatie

De Brits langhaar is pas sinds 2012 een erkend ras in Nederland. Het is dus een jong ras waar nog niet veel informatie over bekend is. Wel komt de Brits langhaar erg overeen met de Brits korthaar. De Brits langhaar is een vriendelijke een rustige kat die goed in elk huishouden past. Let met kleine kinderen wel op dat dit ras erg gehecht is aan rust en regelmaat en liever ligt te slapen dan komt spelen.

Karakter

De Brits langhaar heeft vaak een aangenaam humeur en kunnen erg aanhankelijk zijn. Ze zijn vriendelijk en hebben een groot aanpassingsvermogen. Als kitten is de Brits langhaar erg speels, maar na de eerste 2 jaar neemt dit langzaam af.

Postuur

De Brits langhaar is een middelgrote tot grote kat met een brede borstkas en een korte gespierde rug. De gehele bouw van dit ras is gedrongen.

Soort vacht

De Brits langhaar heeft een half lange vacht die kan voorkomen in verschillende kleuren. De vacht mag egaal-, twee- en driekleurig zijn. daarnaast zijn er aftekeningen met zilver, colourpoints en tabby's.

Ogen

De ogen van de Brits langhaar zijn groot en rond en kunnen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Verzorging

De Brits langhaar wordt geboren met een korte vacht. na ongeveer 6 weken begint deze zich te ontwikkelen en te groeien. Vanaf dan moet een Brits langhaar gemiddeld 1 keer per week gekamd worden. Als de kat in de rui is wordt aangeraden dit elke dag te doen. Dit alles om klitten en vervilten te voorkomen, omdat dit kan leiden tot ernstige huidproblemen.

Link Rasvereniging (en)

Rasvereniging Brits Langhaar

Vrienden met een Britse Langhaar

Reacties

Andere rassen

1