Max en Luna Max en Luna
Menu

Briard

Briard

Briard
Briard Briard

Karakter

Waaks, alert, intelligent, dominant en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

30-40

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met katten

Herkomst

Frankrijk

Informatie

De Briard is een rustige, langharige, brave Franse herdershond, die zich rustig in huis en zeer actief buiten gedraagt. Kenmerkend voor de Briard is, dat hij beschikt over dubbele wolfsklauwen aan de achterpoten. Wolfsklauwen, ook wel Hubertusklauwen genoemd, zijn extra tenen boven aan de voet. De Briard is naast lief, betrouwbaar en intelligent ook waaks en altijd bereid zijn baasje te verdedigen. Hij ligt vaak, in een soort halfslaap, op een plekje waar hij de hele familie kan zien. De Briard lijkt wat weg te dromen, maar er ontgaat hem niets. Met een goede opvoeding, maar dat geldt voor iedere hond, is de Briard een echte gezellige familiehond, waakzaam en graag bereid om met zijn baas te werken.

Karakter

De Briard is Intelligent, leergierig, rustig in huis en actief buiten, niet nerveus, kindvriendelijk, gevoelig, waakzaam en alert.

Opvoeding en Gedrag

De Briard heeft een duidelijke, consequente baas nodig die een natuurlijk overwicht heeft. Deze honden kunnen dominant zijn naar andere honden en dulden niet veel van kinderen.

Soort vacht

De Briard heeft een langharige vacht in alle uniforme kleuren, tweekleurig, kastanjebruin

Beweging

De Briard is atlethisch en harmonisch van bouw, waardoor hij gemakkelijk kan bewegen en dat graag doet door wandelingen of lopen naast de fiets.

Verzorging

De Briard is een sobere hond en heeft niet veel voedsel nodig. Zijn vacht vergt onderhoud door te kammen, ongeveer 1 uur per week. Het ras is heel gezond daarom weinig/geen dierenarts bezoek.

Link Rasvereniging (en)

Briard Vereniging Nederland

De Nederlandsche Briard Club

Vrienden met een Briard

Reacties

Andere rassen

1