Max en Luna Max en Luna
Menu

Border Collie

Border Collie

Border Collie
Border Collie Border Collie

Karakter

Speels, intelligent, drijven en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

10-20

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Engeland

Informatie

De Border Collie is een ideale hond voor zowel herder als kudde. Het is een schapenhoeder bij uitstek. Snel, wendbaar, energiek en werklustig. Welke herder zou zo'n hond versmaden? De oorsprong van de Border Collie ligt in Engeland. De Border Collie is een bijzondere hond, die ruimte voor zich afdwingt door middel van zijn ogen; hij hypnotiseert als het ware. De Border Collie is ook een echte gezinshond; lief voor baas en gezin. Daar staat wel tegenover, dat de Border Collie een enorme energie en een natuurlijke drijfbehoefte bezit. Sport en veel beweging zijn dan ook onontbeerlijk voor deze lieve, levenslustige, trouwe mensenvriend.

Karakter

Qua karakter is de Border Colie een onverzettelijke, taaie, hardwerkende en volgzame herdershond, die een consequente liefdevolle leider nodig heeft !

Opvoeding en Gedrag

De Border Collie moet werken. Hij heeft een consequente opvoeding nodig met heel veel uitdagingen en afwisseling. Het zijn sociale honden die het nodig hebben om te werken. Bij gebrek hieraan kunnen zij kinderen of andere levende wezens gaan drijven.

Soort vacht

De Border Collie heeft een langharige vacht in alle kleuren

Beweging

De Border Collie heeft heel veel behoeften aan bewegen en werken. Als hij niet bezig gehouden wordt verzint hij zelf iets.

Verzorging

Eén keer per week goed borstelen is voor de Border Collie meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Border Collie Club Nederland

Reacties

Andere rassen

1