Max en Luna Max en Luna
Menu

Boerenfox

Boerenfox

Boerenfox
Boerenfox Boerenfox

Karakter

Waaks, speels en dominant

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Kortharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Nederland

Informatie

De Boerenfox staat bekend om het fellere gedrag. Ze waken goed en houden vreemden van het erf. Vroeger waren het echte boerderijhonden. Bij de meeste is het echte fellere er uit getraind en is de Boerenfox een prima gezelschapshond. De boerenfox kan over het algemeen goed overweg met andere honden en ook met kinderen. Ze bewaken de boel goed en ze kunnen nog steeds als kleinere waakhond worden ingezet op het erf.

Karakter

Het karakter van de Boerenfox is over het algemeen goed te noemen, ze waken goed, zijn lief voor kinderen en houden de boel graag bij elkaar. Er zijn wat dominantere exemplaren en deze kunnen wel eens dominant gedrag vertonen naar andere honden, maar over het algemeen gaat de Boerenfox goed met andere honden samen. Ze kunnen veel van elkaar hebben en spelen graag samen.

Opvoeding en Gedrag

De boerenfox heeft behoefte aan een consequente opvoeding en goede socialisatie. Ze kunnen het goed met kinderen vinden maar zijn terughoudend naar vreemden. Heel goed socialiseren met andere huisdieren is erg belangrijk.

Soort vacht

De Boerenfox heeft een kortharige witte vacht met zwarte aftekening

Beweging

De Boerenfox is gek op rennen en beweegt daarom het liefst de hele dag door.

Verzorging

De verzorging van de vacht van een Boerenfox is minimaal, hij is kort dus af en toe borstelen is het enige dat nodig is.

Link Rasvereniging (en)

http://www.boerenfox.com/

Vrienden met een Boerenfox

Reacties

Andere rassen

1