Max en Luna Max en Luna
Menu

Boerboel

Boerboel

Boerboel
Boerboel Boerboel

Karakter

Moedig, waaks, dominant en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

50+

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Zuid-Afrika

Informatie

De Boerboel is zowel ontstaan uit een samenloop van omstandigheden als uit selectief kruisen. Men wilde een hond fokken, die zowel een goed erfbewaker als een speelkameraad voor het gezin moest zijn. De oorsprong van de Boerboel ligt bij de, door de kolonisten meegebrachte, Mastiffachtige en de inheemse honden. Beide soorten waren gefokt om het erf te bewaken. De Zuid-Afrikaan beschrijft het karakter van de Boerboel als volgt: als het dag is moet hij met de kinderen op het vee kunnen passen en voor hen een haas vangen om te eten, verder dient hij hen en de kudde te beschermen tegen alle gevaren van buitenaf. 's-Avonds moet de Boerboel bij het gezin liggen om hen te beschermen tegen alle gevaren gedurende de duisternis. Kortom de Boerboel is een echte vriend van het gezin met name voor de kinderen, maar terughoudend naar vreemden. Een goede opvoeding en socialisatie is voor deze trouwe, intelligente bewaker onontbeerlijk.

Karakter

De Boerboel is stabiel, zelfverzekerd, rustig, trouw, moedig, sober, hard voor zichzelf, territoriaal, waaks en verdedigend.

Opvoeding en Gedrag

De Boerboel heeft een zeer consequente, doortastende baas met natuurlijk overwicht nodig. Heel goed socialiseren is zeer belangrijk.

Soort vacht

De Boerboel heeft een kortharige vacht die varieert van lichtgeel tot donkerrrood

Beweging

De Boerboel heeft veel beweging nodig. Veel wandelen of los laten lopen op een groot terrein is een must.

Verzorging

Eén keer per week goed borstelen is voor de Boerboel meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

De Boerboel Club

Vrienden met een Boerboel

Reacties

Andere rassen

1