Max en Luna Max en Luna
Menu

Bloedhond

Bloedhond

Bloedhond
Bloedhond Bloedhond

Karakter

Zachtaardig, vriendelijk, aanhankelijk en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

40-50

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Belgie

Informatie

De Bloedhond wordt ook wel een Sint-Hubertushond genoemd. De Bloedhond werd al heel lang, uitsluitend door de adel en hoge geestelijken, voor de jacht gebruikt. Hij is genoemd naar de heilig Hubertus, beschermheilige van de jacht. De naam bloedhond heeft hij in de 16e eeuw gekregen en waarschijnlijk heeft hij die te danken aan zijn voortreffelijk reukvermogen. Deze uitmuntende speurder rook het bloed van het aangeschoten wild en spoorde dit dan voor de jager op. De Bloedhond is erg trouw en zachtmoedig en zijn erg lief voor kinderen. Het is een lief dier met een geweldige neus. Absoluut geen vechthond, wat zijn naam zou doen vermoeden, maar een lieverd en echte kindervriend. Het is een rustige huishond, die het heerlijk vindt om lange wandelingen te maken. Naar andere honden kan de Bloedhond agressief zijn, het ligt er aan of dat hij met de honden is opgegroeid of dat zij ze "ineens" tegenkomt. De honden hebben weinig extra verzorging nodig en zijn geschikt als drijfhond, zweethond en ze kunnen mensen die in nood zijn opsporen, ook kan de hond als huishond, maar dan heeft hij wel veel ruimte nodig.

Karakter

De Bloedhond is zachtaardig, vriendelijk, stabiel, aanhankelijk, onstuimig, stellen gezelschap op prijs, onverstoorbaar en eigenzinnig.

Opvoeding en Gedrag

Bloedhonden zijn zijn bijzonder sociale honden, ze zijn goed met kinderen, soortgenoten en andere huisdieren; ook naar vreemden zijn ze vriendelijk. Voor de opvoeding van een bloedhond heb je een consequente baas nodig met veel geduld, tact en inzicht.

Soort vacht

De Bloedhond heeft een kortharige vacht in de kleuren black and tan, liver and tan, vaalrood

Beweging

De Bloedhond heeft veel beweging nodig, het liefst de hele dag lekker buiten en zijn energie kwijt kunnen, ook aan de fiets kan deze hond mee.

Verzorging

De Bloedhond heeft weinig extra verzorging nodig, maar moet zijn energie kwijt kunnen. Een tuin is daarom noodzakelijk voor deze honden.

Link Rasvereniging (en)

De Nederlandse Bloedhonden Club

Reacties

Andere rassen

1