Max en Luna Max en Luna
Menu

Blauwe Rus / Nebelung

Blauwe Rus / Nebelung

Blauwe Rus / Nebelung
Blauwe Rus / Nebelung Blauwe Rus / Nebelung

Karakter

Rustig, intelligent en speels

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Verenigde Staten / Rusland

Informatie

De Nebelung is de langharige versie van de Blauwe Rus. De naam van deze katten komt natuurlijk van de blauwe, fluweel glanzende vacht. en betekend "schepsel van de mist". De kat kan of zijn ontstaan in de Verenigde Staten of in Rusland. Ondertussen wordt de kat ook in een hoop andere landen, waaronder Nederland, als op zichzelf staand ras gezien. Als je opzoek bent naar een sociale, vriendelijke schootkat is de Blauwe Rus/Nebelung niet echt geschikt. Hij kan wel liefdevol zijn, maar is niet echt geneigd om zich aan mensen te hechten. Ook visite of drukte wordt door deze kat niet erg gewaardeerd. De Blauwe Rus/Nebelung doet het dan ook het beste in het gezin zonder of met wat oudere kinderen. Als hij van kitten af aan wordt opgevoed met kleine kinderen kat vriendelijke honden dan kan hij er wel aardig mee omgaan. De Blauwe Rus/Nebelung is erg intelligent en zal snel leren hoe bijvoorbeeld kasten en deuren open gaan.

Karakter

De Blauwe Rus/Nebelung is een gereserveerde, rustige kat die als hij aan je gewend is erg speels en liefdevol kan zijn. Ze zijn speels en vinden het leuk om te klimmen en springen in kasten of deuren. Ook genieten ze erg van het spelen met veertjes.

Postuur

De Blauwe Rus/Nebelung heeft een lang lichaam met een goed en sterk spierstelsel.

Soort vacht

De Blauwe Rus heeft een korte vacht. De Nebelung heeft een langharige vacht. Wel is dit het zelfde ras, alleen met een andere benaming voor de lang- en kortharige variant.

Ogen

De ogen van de Bauwe Rus/Nebelung zijn groot, staan tamelijk ver uit elkaar en zijn amandelvormig. De kleur is vel groen, maar heeft zich pas een jaar na geboorte volledig ontwikkeld.

Verzorging

De vacht van de Blauwe Rus/Nebelung is dicht, fijn en staat iets van de huid af. Onder de zijdeachtige vacht zit een dichte ondervacht. De kleur is blauw/grijs met een zilveren gloed.

Link Rasvereniging (en)

Rasclub Russen en Nebelungen

Reacties

Andere rassen

1