Max en Luna Max en Luna
Menu

Bichon Frise

Bichon Frise

Bichon Frise
Bichon Frise Bichon Frise

Karakter

Speels, zachtaardig, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Krullend

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Frankrijk

Informatie

De Bichon Frisé is een levendige en aanhankelijke hond. De Bichon Frisé is een hondje dat zich overal thuis voelt. Van paleis tot woonwagen. Deze hond kan erg goed met kinderen en kan ook goed met andere honden. De Bichon Frisé kan op een flat wonen, maar hij is wel beweeglijk, het is daarom wel belangrijk dat de Bichon Frisé zijn beweging krijgt. Een aantal keer per dag flink laten rennen en wandelen heeft de Bichon Frisé echt nodig. Je hebt bij deze hond erg veel werk met de vacht. Het zijn honden die erg sierlijk overkomen, met de kop omhoog en de staart omhoog gedragen. Rond de 12e eeuw was hij daardoor zeer in trek aan het Italiaanse hof. Later werden de hondjes door zeelieden in de havensteden te koop aangeboden. Ook als circushondje werd hij zeer gewaardeerd met name door de leuke kunstjes die hij vertoonde. De Bichon Frisé is een vriendelijk, vrolijk gezinshondje dat makkelijk op te voeden is. Hij is dol op zijn familieleden, een snoepje om te zien en een juweeltje om te hebben. De Bichon Frisé is een vriendje dat weinig eisen stelt en overal mee naar toe kan worden genomen. Dit heeft hij te danken aan zijn sociale opstelling naar zowel mens als dier.

Karakter

Het karakter van de Bichon Frisé is goed, ze kunnen goed met kinderen en met andere honden. Het zijn levendige honden die graag bewegen en ze zijn ook erg aanhankelijk. De Bichon Frisé is daarom een ideale gezinshond ook voor gezinnen met jonge kinderen.

Opvoeding en Gedrag

Als je de Bichon Frisé consequent maar met zachte aanpak opvoedt, leert hij snel en makkelijk. Het zijn bijzonder sociale hondjes. Ze zijn altijd vriendelijk. Bezoek wordt wel enthousiast aangekondigd.

Soort vacht

De Bichon Frisé heeft een krullende vacht, wit, soms enige vage beige tekening.

Beweging

De Bichon Frisé heeft veel lichaamsbeweging nodig, een aantal flinke wandelingen per dag doen hem goed. Hij kan op een flatje wonen maar hij heeft liever een huis met een flinke tuin zodat hij zijn energie kwijt kan.

Verzorging

De Bichon Frisé vraagt veel beweging en de vacht vraagt veel werk. Het is dan ook belangrijk dat je tijd hebt om met de hond iets te gaan doen.

Link Rasvereniging (en)

Pekingees- en Dwergspanielclub

Eerste Gezelschapshonden Club Nederland

Vrienden met een Bichon Frise

Reacties

Andere rassen

1