Max en Luna Max en Luna
Menu

Berner Sennen

Berner Sennen

Berner Sennen
Berner Sennen Berner Sennen

Karakter

Waaks, vriendelijk, aanhankelijk en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

40-50

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Zwitserland

Informatie

De berner Sennenhond is een boerenhond afkomstig uit het Zwitserse Alpengebied in de omgeving van Bern. Het is een krachtig gebouwde berghond die gefokt is voor het hoeden van vee, het trekken van karren en niet te vergeten als waakhond. De Berner Sennenhond is erg aanhankelijk en trouw, hij is erg lief voor kinderen maar met andere honden moet je goed uitkijken. De Berner Sennenhond kan namelijk erg dominant zijn, zeker reuen onder elkaar kunnen voor de nodige spanning zorgen. De honden hebben een huis nodig met een tuin zodat zij hun energie goed kwijt kunnen. Op deze manier kan de Berner Sennenhond de energie kwijt en kunnen zij binnenshuis rustig zijn. Het is wel belangrijk dat je deze honden regelmatig gaat borstelen.

Karakter

De Berner Sennenhond heeft een lief maar ook dominant karakter. Het dominante karakter komt naar voren als er andere honden in de buurt zijn, ze willen graag de baas zijn. Bij kinderen zijn ze juist erg trouw en aanhankelijk, dit geldt ook voor de andere gezinsleden waar ze graag bij zijn.

Opvoeding en Gedrag

De Berner Sennenhond is makkelijk op te voeden. Een consequente, rustige aanpak past het beste bij deze hond. Ze zijn erg lief en geduldig voor kinderen en gaan in de regel goed met andere huisdieren om. Reuen kunnen soms dominant naar seksegenoten zijn.

Soort vacht

De Berner Sennenhond heeft een licht gegolfd of lang, sluik harige vacht met een diepzwarte grondkleur en bruinrode en witte aftekeningen

Beweging

De Berner Sennenhond heeft veel lichaamsbeweging nodig en heeft behoefte aan een huis met een tuin, dan kan hij zijn energie kwijt en kan hij als er kinderen zijn lekker met hen buiten spelen.

Verzorging

De Berner Sennenhond heeft niet zoveel verzorging nodig, regelmatig wandelen en borstelen en de Berner Sennenhond kan er weer tegenaan.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Berner Sennen Vereniging / Vereniging De Berner Sennenhond

Reacties

Andere rassen

1