Max en Luna Max en Luna
Menu

Beauceron

Beauceron

Beauceron
Beauceron Beauceron

Karakter

Moedig, alert, intelligent, eigenwijs, drijven, dominant en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

40-50

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met katten

Herkomst

Frankrijk

Informatie

De Beauceron is een verstandige en moedige hond. De omgang met kinderen is goed, ze kunnen ook goed met andere honden en de honden hebben een tuin of een erf nodig zodat ze kunnen waak en lekker kunnen bewegen. De honden hebben weinig verzorging nodig maar ze willen wel graag volop kunnen bewegen. De honden kunnen erg geschikt zijn als gezinshond, ze houden namelijk erg van kinderen. De Beauceron werd gebruikt en gefokt voor het hoeden en beschermen van schapen op de grote vlakten rond Parijs. Gezien zijn taak moet hij dus wel intelligent, een tikje eigenwijs, moedig en bestand zijn tegen alle soorten weersomstandigheden. Al deze eigenschappen heeft hij dan ook. Bovendien beschikt de Beauceron ook nog over de belangrijkste eigenschappen van een echte herdershond; alertheid en gericht op zijn baas. Het is een beestje met legio kwaliteiten. Vandaar dat men hem in de Eerste Wereldoorlog kon inzetten als boodschapper en speurhond. In Frankrijk wordt de Beauceron overigens nog steeds gebruikt als politiehond. Als gezinshond vind je in hem een speels en trouw vriendje.

Karakter

Het karakter van de Beauceron is moedig en verstandig. De honden waken graag.

Opvoeding en Gedrag

De Beauceron heeft een consequent opvoeding nodig en het is belangrijk om hem goed te socialiseren. Reuen van dit ras kunnen dominant zijn, Ze hebben een stabiele, consequente leider nodig

Soort vacht

De Beauceron is kortharig in de kleuren black and tan, black and tan merle(arlequin)

Beweging

De Beauceron heeft beweging nodig, als zij een tuin hebben dan is het voor hen voldoende en kunnen zij de hele dag buiten zijn en rond rennen. Een maatje voor hen er bij is wel aan te raden zodat ze samen kunnen ravotten.

Verzorging

De vachtverzorging van de Beauceron is niet speciaal, ze hebben niet veel verzorging nodig. Op zijn tijd eten en drinken en het is voldoende voor de honden.

Link Rasvereniging (en)

Beauceron Vereniging Nederland

Beauceronclub Nederland

Vrienden met een Beauceron

Reacties

Andere rassen

1