Max en Luna Max en Luna
Menu

Bearded Collie

Bearded Collie

Bearded Collie
Bearded Collie Bearded Collie

Karakter

Zachtaardig, intelligent en vriendelijk

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Schotland

Informatie

De Bearded Collie is een erg intelligente maar ook zachte hond. De Bearded Collie kan het goed met kinderen en met andere honden. vinden Dat zorgt er voor dat Bearded Collie een goede gezinshond is. De honden kunnen het beste wonen bij een huis met een flinke tuin zodat zij hun energie kwijt kunnen. De Bearded Collie is vrolijk en intelligent. Ze leren graag en zijn graag bezig. Ze willen alles wat nieuw is ontdekken en zijn gek op kinderen en andere honden. De Bearded Collie is een evenwichtige, intelligente werkhond, die snel leert en geen nervositeit of agressie kent. De Bearded Collie ravot graag en is een schat om in huis te hebben.

Karakter

De Bearded Collie is een erg vrolijke hond, een zacht karakter en erg intelligent. De honden kunnen goed met kinderen en met andere honden en spelen graag met elkaar.

Opvoeding en Gedrag

De opvoeding van een Bearded Collie is niet moeilijk. Deze hond heeft een zachte aanpak nodig. De Bearded Collie is een sociale hond, ze zijn goed met kinderen, soortgenoten, andere huisdieren en ze zijn vriendelijk tegen vreemde mensen

Soort vacht

De Bearded Collie is langharig in de kleuren leikleurig, roodachtig bruin, zwart, blauw, bruin-zandkleurig, alle tinten grijs, combinatie met wit.

Beweging

De Bearded Collie heeft veel lichaamsbeweging nodig, een grote tuin is daarom een aanrader voor mensen die de Bearded collie in huis willen nemen.

Verzorging

Borstelen is bij de Bearded Collie erg belangrijk, een aantal keer per week. Verder hebben ze voldoende beweging nodig en de dagelijks verzorging die alle honden nodig hebben.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Bearded Collie Club / Bearded Collie Vereniging Nederland

Vrienden met een Bearded Collie

Reacties

Andere rassen

1