Max en Luna Max en Luna
Menu

Basset

Basset

Basset
Basset Basset

Karakter

Zachtaardig, eigenwijs en vriendelijk

Formaat

Klein

Gewicht

20-30

Vachttype

Kortharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Engeland

Informatie

De Bassethound is van origine een meutehond. Deze laagpotige jachthond is van Engels-Franse afkomst en gefokt voor de jacht op klein wild. Met zijn robuuste bouw en korte poten kan de Bassethound zich uitstekend redden in het struikgewas om vossen, hazen en konijnen op te sporen. Door zijn lage lichaamshouding kan de Bassethound makkelijk zijn neus bij de grond houden om het spoor goed te kunnen ruiken. De Bassethound is gefokt als meutehond. Dat is één van de redenen dat het een geweldige gezinshond is, maar dat is ook de reden waarom hij niet goed alleen kan zijn. Wie een bassethound in huis neemt, haalt een vriendelijke, zachtaardige, trouwe vriend binnen. Een gezinshond en dol op kinderen.

Karakter

De Bassethound heeft een sociaal, vriendelijk en vrolijk karakter. Het is en allemansvriend. Geen spoor van nervositeit. Tikje eigenzinnig.

Opvoeding en Gedrag

De Bassethound heeft een consequente, zeer geduldig opvoeding nodig. Met veel belonen en inzicht bereik je het meest. Deze sociale honden kunnen heel goed met soortgenoten, vreemde mensen en kinderen omgaan, maar met kleine huisdieren moeten ze goed gesocialiseerd worden.

Soort vacht

De Bassethound heeft een kortharige vacht in alle kleuren, meestal in de driekleur wit, bruin en zwart of tweekleur wit en rood

Beweging

De Bassethound past zich makkelijk aan maar een paar keer per week een flinke wandelingen in het bos vinden ze toch wel heel erg fijn.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Bassethound meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Basset Hound Club

Reacties

Andere rassen

1