Max en Luna Max en Luna
Menu

Basenji

Basenji

Basenji
Basenji Basenji

Karakter

Moedig, zachtaardig en aanhankelijk

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere honden

Herkomst

Afrika

Informatie

De Basenji is een onafhankelijke hond en kan goed overweg met kinderen en ook met andere honden. Hij kan in de stad leven en heeft weinig extra verzorging nodig. De Basenji werd ontdekt bij Pygmeeënstammen, waar hij als jachthond werd gebruikt. Tijdens de jacht bond men een bel om de nek van de hond zodat men hem beter kon volgen. Een Basenji kan namelijk niet blaffen. In plaats daarvan laat hij alleen maar een jankend/grommend geluid horen. Als gezinshond is hij erg gehecht aan zijn baas en daar doet hij dan ook alles voor, maar hij kan ook wel eens koppig zijn. Opmerkelijk is, dat de Basenji speelt als een kat. Zo probeert hij met zijn poten speeltjes te pakken.

Karakter

Het karakter van de Basenji is goedaardig. Hij jaagt op klein wild maar is goed voor mens en dier, daarom kan hij ook goed overweg met anderen.

Opvoeding en Gedrag

De Basenji kan goed met kinderen overweg maar moet gesocialiseerd worden met kleine huisdieren. Sommige reuen kunnen dominant zijn naar seksegenoten. Voor het opvoeden van de Basenji heb je veel inlevingsvermogen en geduld nodig. Met veel afwisseling en consequentie bereik je het meest.

Soort vacht

De Basenji heeft een kortharige vacht, rood met wit, zwart met wit, driekleur, witte aftekeningen op voeten, borst en staartpunt verplicht

Beweging

De Basenji heeft veel lichaamsbeweging nodig, van oorsprong zit het jagen er in dus eens per dag lekker rennen vindt hij heerlijk.

Verzorging

De Basenji heeft weinig speciale verzorging nodig.

Link Rasvereniging (en)

Basenji Club Nederland

Vrienden met een Basenji

Reacties

Andere rassen

1