Max en Luna Max en Luna
Menu

Balinees

Balinees

Balinees
Balinees Balinees

Karakter

Aanhankelijk, speels, actief, vriendelijk en energiek

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Indonesië

Informatie

De Balinees lijkt erg op de Siamees, het grootste verschil tussen deze twee rassen is de lengte van hun vacht. De Balinees is namelijk langharig, en wordt ook wel de Langharige Siamees genoemd. De Balinees is een actieve kat met een aanwezig karakter. Hij heeft behoefte aan de aandacht van zijn baasjes, maar ook aan het gezelschap van soortegenoten. De Balinees kan goed worden gehouden met andere katten of katvriendelijke honden. De Balinees is erg geschikt als huiskat, omdat hij niet graag alleen is.

Karakter

De Balinees is druk, uitgaand, nieuwsgierig, aanhankelijk, veeleisend en intelligent. Deze Speelse kat is dol op gezelschap en kan niet goed alleen gelaten worden.

Postuur

De Balinees heeft een exotisch uiterlijk. Elegant, lang, slank en gespierd is het lichaam.

Soort vacht

De vacht van de Balinees is halflang, fijn en voelt zijdeachtig aan. De haren op de buik en staart zijn wat langer en hij heeft weinig ondervacht.

Ogen

De ogen van de Balinees heeft amandelvormige ogen. De ogen zijn middelgroot, staan lichtjes schuin en hebben een diepblauwe kleur.

Verzorging

De verzorging van de vacht is simpel. Wekelijks even kammen of borstelen is voldoende. De Balinees verhaart niet veel en heeft geen ondervacht. Het is natuurlijk ook belangrijk om de nagels regelmatig te knippen en de oren en ogen schoon te houden.

Link Rasvereniging (en)

Reacties

Andere rassen

1